Close
Fem stundande höstäventyr

Fem stundande höstäventyr

Jag är nyss hemkommen från en makalöst fin resa i ett höstklätt Åre tillsammans med Lisa. Hon jobbade flitigt under dagarna…

… men vi hann också med några turer upp på fjället. Vi kunde även konstatera att fenomenet ”boka nästa resa under en pågående resa” aldrig slår fel, inte heller denna gång. Aldrig är jag så sugen på att boka resor, kolla upp biljetter och spika olika rutter som när jag är på resande fot. Det liksom ligger i luften (det är lika bra att smida medan järnet är varmt!), och några tågbokningar senare kände jag mig ganska nöjd där uppe i Åre. Trots att UD häver covidrelaterad reseavrådan redan under månadsskiftet september/oktober är det kortare resor och äventyr inom Sverige som gäller även i höst för min del. Här kommer ett smakprov på vad som förhoppningsvis väntar. Trevlig helg!

Fem stundande höstäventyr

#1. Malmö och Helsingborg

tips om helsingborg kärnan

Snart väntar en extremt efterlängtad (och uppskjuten) resa till Malmö för att hälsa på min lillasyster och hennes sambo i deras nya lägenhet på Möllan. Därifrån åker jag och syrran vidare mot Helsingborg och Kullahalvön för några dagars jobbuppdrag med Svenska Pärlor. Jag var där med familjen i somras och ser verkligen fram emot en uppföljning!

#2. Vandring i Stockholmstrakten

Vandra Roslagsleden

Jag och ett par av mina vänner började beta av vandringsslingor i närheten av Stockholm för några år sedan, och fortsätter så fort vi får chansen. Nu närmast väntar Lovön strax intill Drottningholm i oktober, det lär vara fint.

#3. Värmland

att göra i karlstad

Under 2017 besökte jag i Karlstad under november (ett av mina första uppdrag för Svenska Pärlor!). Jag gick på opera, fikade mig igenom staden och fick äntligen se Lars Lerins permanenta utställning. Snart åker jag mot Värmland igen, den här gången med fokus på natur och kanske också lite guldkant. Planeringen är igång, och jag tror det blir riktigt bra.

Uppdatering: Så här blev resan till Värmland.

#4. Stughäng på Marholmen

Marholmen hotell

I november tänker jag och resten av familjen checka in i en liten stuga på Marholmen i Norrtälje. Dagtid ska vi se mer av Roslagen, och kvällstid kommer vi krypa upp framför en brasa i stugan och spela spel. Det låter som en bra höstplan tycker jag.

#5. Campa i skogen

Tyresta nationalpark

Precis innan hösten slår över mot vinter kommer jag och några vänner att mötas upp i skogen för en övernattning. Idén att sova i ett vindskydd när det är kallt och ruggigt ute låter med all säkerhet roligare än vad det är, men jag måste liksom få tanken ur huvudet och faktiskt prova en gång för alla.

Samma månad kommer jag också att boka in en Afternoon Tea på Grand Hotel, av ungefär samma anledning. Klart jag måste prova de där grejerna jag har gått och tänkt på så länge! Efter den här pandemin finns så mycket jag vill se, göra och uppleva. En sak i taget. Tänk, att vi ”får” ge oss ut igen. Den friheten kunde vi uppenbarligen inte ta för given.

Har du några höstäventyr planerade framöver?


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsbild från resan till Åre tidigare i veckan (foto: Lisa Fahlåker).

8 comments

 1. Låter som behagliga stunder som väntar i höst! Försöker nog få till en vandring här hemma i Jämtland men börjar ta på dagarna nu. Snö och kyla… Annars har jag precis bokat in en golfresa till Portugal senare i höst som jag nu längtar som fasen till!

  1. Såg golfresan på stories, såg NICE ut ju! Ja, ser faktiskt fram emot hösten det är året. Ska kanske också packa upp sista flyttkartongerna här hemma, är ganska klar med renoveringskaos.

 2. Jag har presentkort till Grand så även jag funderar på att äntligen kunna recensera deras afternoon tea men det kan bli närmare jul. Annars inga konkreta planer utöver en tur till landet.
  Lovön är jättevackert med kyrkan och allt.

  1. Jag har hört att det finns godare rent smakmässigt i Stockholm, men miljön är ju SVÅRSLAGEN! Tänkte ta med min systerdotter, tror det blir toppen. Låter också mysigt att göra det närmare jul tycker jag! En tur till landet låter väl toppen. Skönt att kunna ha utrymme att vara spontan om andan skulle falla på.

 3. Låter som en härlig höst 🍂 Åker också till Helsingborg om ett par veckor. Senaste (och enda) gången jag var där var slutet på 80-talet och vi var där på Orupkonsert…time flies.
  Lovön är en av mina absoluta favoriter när det kommer till vandringar i Stockholmstrakten. Kan rekommendera lunch/fika hos Ewa på Lovömagasin vid Rörby gård.

  1. Ja, har fått mycket inspiration från dig i valet av vandring på Lovön! Toppentips med Rörby gård, det ska jag absolut spana in. Tack.

 4. Tack Annika för inspiration på många plan! Näst du är i Blekinge får du ta dig till nya heta destinationen Spjälkö 🙂 så ska jag visa dig runt och kanske få ta del av lite tips från en globetrotter som du.

  1. Tack själv Camilla. Spjälkö? Hm, inte ens hört talas om – blir såklart jättenyfiken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close