Close
Fem saker jag vill göra i sommar

Fem saker jag vill göra i sommar

Efter att ha spenderat tre dagar på Österlen känns det som att min sommar har börjat på riktigt. Jag har tagit årets första dopp i Östersjön, jag har käkat glass i stora lass och jag har hängt på stranden. Sommarkänslan fortsatte hemma i Nynäshamn, igår var vi hela dagen på gården, fixade med altanbestyr och avslutade dagen med en gemensam grillfest tillsammans med grannarna. Veckans fem handlar om fem saker jag hoppas kunna göra mycket av i sommar.

Fem saker jag vill göra i sommar:

#1. Bada

bada på Österlen
Årets första dopp i Österjön (Kivik).

Jag är verkligen en badkruka, men vill inte vara så muppig att jag bangar varje gång barnen frågar om jag också ska hoppa i. Förra året gjorde jag badpremiär ganska tidigt, och den här veckan hade jag noll ursäkter att komma med nere på Österlen. Jag bodde ju till och med på Kivikstrand Badhotell. Det satt långt inne, men till slut tog jag några simtag ut från bryggan. Efteråt kände jag mig som om jag hade bestigit Mount Everest! Det här året vill jag bada massor, jag hoppas att förtrollningen nu är bruten när årets första dopp väl är avklarat.

#2. Lära mig köra båt

båt nelly
Båttur på Daugava, Riga.

Vi syskon har investerat i en pytteliten och enkel motorbåt som ligger nere på Sturkö – innan sommaren är slut ska jag lära mig att köra runt själv. Det är i alla fall ett mål jag hoppas kunna uppfylla!

#3. Spela golf

spela golf körunda
Golftema på Körunda.

Det är dags att ta upp den där golfen igen! Jag har redan följt med Tobias några gånger, och fler gånger kommer det att bli. Jag köpte ett nytt golfset för några år sedan. För några veckor sedan såg jag att de flesta klubborna fortfarande var inplastade – så kan jag ju inte ha det! Min premiär på golfbanan gjorde jag för övrigt 2005, när jag och en notariekompis tog grönt kort i Varberg.

#4. Fota mer

annika selfie
På bussen mellan Kristianstad och Kivik.

Det här är den nöjda minen av någon som nyss har laddat hem Fujifilms app ”Cam remote”, alltså en app där jag kan styra kameran via min mobiltelefon. Inte för att just den här bilden blev bra, men nu börjar jag få koll på hur man gör! Det här är en av många grejer som stod på min ”fotolista” över saker att ta itu med på kamerafronten. Åh, vad jag hoppas kunna lära mig mer om foto, och min nya kamera, i sommar.

#5. Springa (med mina barn)

springa i riga
Family Run i Riga.

Löpningen har för mig varit en frizon där jag går in i en bubbla av den berömda egentiden. Jag hinner tänka utan att någon avbryter med ”mamma-mamma-mamma-mamma” och jag njuter av att vara ensam. När Nelly var yngre fick hon ofta följa med i löparvagnen, men sedan hon blev för stor för den har hon fått stanna hemma.

Efter att ha sprungit ”Family run” med Nelly i Riga och sett hennes lyckorus över att komma i mål insåg jag att vi behöver springa mer tillsammans – både hon och de större barnen. Inte varje gång, absolut inte, jag behöver mina egenrundor. Men ibland! Vi kan ju springa några steg, och gå några. Det ska jag satsa på i sommar.

Läs mer: Att springa lopp utomlands


Vilka saker hoppas du kunna göra (mer av) i sommar? För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

5 comments

 1. Jag vill åxå båda i havet…Men kräver nog lite varmare än gårdagens 16 grader, vilket dock inte hindrade barnet och kompisen!😄
  Sen vill jag ha grillkvällar, spontana dagsutflykter förutom de två planerade längre resorna, fika mycket, å på musikevent, lyckades i grevens tid knipa biljetter till Lisa Nilsson i Kristianopel, samt köpte tidigt biljetter till Carola på Kastellet och såklart Nr 90 Kliest på Carlsten!☀️
  Hasslöfestivalen lockar åxå, älskar Smith & Thell!
  Ser fram emot att få sjunga med min kör Joyvoice på invigningen av Skärgårdsfesten, sjöng även på Pride och det var sååå kul!😍
  Sist men inte minst: Häng på Aspö!☀️🌭

  1. Jag är SÅ SÅ SÅ avundsjuk på Lisa Nilsson. Vi var på Sonja Aldén i Kristianopel förförra sommaren med mamma, det var fantastiskt bra. Låter som du har massor med härligheter framför dig.

   1. Då var vi där samtidigt, Sonja är så bra!
    Å här ett hett fikatips från mig igen: Mandeltårtan i Ronneby. Var där idag och det var så bra! Just deras mandeltårta var ljuvlig!☀️

  1. Jadu, kommer förmodligen inte att haka på dina vinterbad – för mig är sommarbaden en lika stor bedrift, haha! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close