Close
Fem inlägg som aldrig blev skrivna

Fem inlägg som aldrig blev skrivna

Fem inlägg som aldrig blev skrivna

Med jämna mellanrum går jag igenom mina bloggutkast för att skriva klart påbörjade guider eller lägga till bilder på något seglivat inlägg som aldrig blir klart, men också för att rensa bort inaktuella rubriker som inte längre känns relevanta. De där rubrikerna blir nu i efterhand nästan som en dagbok i sig, och ger en hint om hur jag kände just då. Veckans fem får bli just sådana utkast, alltså fem inlägg som aldrig blev färdigskrivna (och numera ligger i datorns skräpkorg).

#1. ”Jag behöver tid att längta efter resorna”

annika ecuador

November, 2019. Under hösten gick jag igenom en period där jag var trött på det mesta, inklusive att resa. Rubriken jag skrev, ”Jag behöver tid att längta efter resorna”, syftade till den oerhört egoistiska insikten att resorna började bli slentrian. Jag ville längta efter dem, drömma om dem och planera in i minsta detalj. Spola fram tiden till vårkanten 2020, och tid att längta var allt jag fick.

#2. ”Att ha kontroll på ekonomin som egenföretagare”

Februari, 2020. I början av året drog jag igång kampanjen #företagardrömmen tillsammans med min drivna kollega Jennifer Sandström. Vi hade planerade teman för hela året, och mitt tredje utkast hade rubriken ”Att ha kontroll på ekonomin som egenföretagare”. Innan jag hann skriva klart blev min företagardröm snarare en företagarmardröm, i takt med att Corona/Covid-19 äntrade scenen. Jag hade inte möjlighet att rida ut stormen, utan började söka tjänster som anställd. Nu får jag istället tipsa om Jennifers vinkling på samma tema: 10 tips för din bokföring (bokföring är aldrig fel att ha koll på!).

#3. ”Jag vill aldrig sluta blogga!”

Oktober, 2019. Jag gissar att den här rubriken skrevs under en riktigt skön del av min PMS-cykel. Förmodligen kändes det som att hela världen log mot mig, och antagligen hade jag flow i mitt skrivande (kan tillägga att ett av utkasten strax efteråt har titeln ”Varför mår vi svenskar så dåligt?). Ibland har jag verkligen bloggflow, och kan nu i efterhand gräma mig lite över att jag inte hann med att skriva någon text mer än rubriken. Hur gick tankarna? (Särskilt i relation till punkt 1.)

#4. ”Att resa med en fyraåring”

båt nelly

April, 2019. Jag var nyss hemkommen från en fantastiskt lyckad resa till Riga tillsammans med Nelly, hennes kompis Milla och min kompis C (tillika Millas mamma). Det var SÅ kul, och tjejerna var SÅ härliga att resa med. Gissar att inlägget skulle handla om det fina i att ha ett litet barn som inte längre är en bebis med på resan. Om delade minnen, roliga kommentarer, glada barnskratt (kanske ett och annat bryt också), och charmen att resa tillsammans med fyraåringar. Nelly pratar förresten fortfarande om den där resan: Riga med barn.

#5. ”Att scrolla bort sitt liv”

Maj, 2018. Eh. Den här rubriken hade kunnat vara lika aktuell 2011, 2016 OCH INTE MINST VÅREN 2020! Med jämna mellanrum vill jag samla ihop alla mobiler i det här huset, gå ner till havet och kasta i dem utan att blinka. Jag känner någon slags sjuk hatkärlek till min mobiltelefon. Hatar den. Älskar den. Hatar vad den gör med mig. Eller snarare, hatar vad den får mig att inte göra. Fastnar för ofta, och för länge, i totalt meningslöst scroll.

Aja. Det var veckans fem, med de där inläggen som aldrig blev publicerade. Nu fick ni snabbversionen – och jag fick fem utkast färre att skriva om. Lite befriande ändå!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Foto 1-2 tagna av Lisa/Let’s go explore)

11 comments

 1. Haha, den rubriken var bra. Så många inläggsutkast och ideer som man bara tittat på och skrattar åt nu. Helt omöjliga att publicera.

  1. Ja, alltså tur att det inte går att se in i framtiden… 🙂

 2. Ohja, det där känns igen… jag har hur många inlägg som helst som väntar, halvfärdiga, som stirrar på mig varje gång jag loggar in 😀

  1. Hehe, ja, det där stirrandet kan bli stressande ibland…

 3. Ja, jag tror inte min lista är lika lång men den finns. Och det är mycket rubriker och lite text. Men tror jag börjar i andra änden jämfört med dig. Jag proppar inläggen med bilder men utan text. Sedan får de ligga där och damma.

  Och meningslöst scroll. Instämmer i hatkärleken. Jävla skit. Häromdagen installerade jag dessutom ett spel (SimCity fast i flygplatsversion) som jag spelade några timmar istället för att scrolla. Men tröttnade. Avinstallerade. Så nu kommer jag väl fortsätta bläddra planlöst. Undrar om jag når Storsjön 25 meter bort från huset med ett långt kast? 😉

  1. Bra idé – låt Storsjöodjuret ta över scrollandet… 🙂 Trevlig helg!

 4. Så bra inlägg, kanske får kopiera konceptet för jag gillade det verkligen

  1. Haha, ja, gör det! Smidigt sätt att ”bli av med” lite surdegar som ligger och väntar på bättre tider. 😉

 5. Klockrena inläggsideer allihop. Hade gärna läst ekonomiinlägget, då jag gick heltid som egenföretagare förra året. Tips och goda råd är alltid bra och säkert finns det något man missat. 🙂
  Mycket härligt blogg för övrigt! 🙂 Complimenti!

  1. Tack snälla Katarina!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close