Close
Stockholmskvällar, sommarlov och semesterplaner

Stockholmskvällar, sommarlov och semesterplaner

Första fredagen i juni, hurra för det! Efter en vår som kommer att gå till historien av många anledningar väntar nu Stockholmskvällar, sommarlov och semesterplaner.

stockholm djurgården

Vågar vi lita på att den ljusnande framtid är vår? Jag tycker faktiskt det. Här kommer veckans fem (några hoppfulla sådana)!

Stockholmskvällar, sommarlov och semesterplaner

#1. Stockholmskvällar

Den här veckan har jag varit inne två dagar på kontoret i Stockholm, och jobbat hemma resten. Det är något märkligt att börja på en ny arbetsplats och möta sina avdelningeskollegor på ”digital fika”, men det funkar ju det också. Igår hade vi en stor (och lyckad!) lansering för en rapport som mina kollegor jobbat på länge, och stämningen kändes på topp när jag klev ut i ett Stockholm i strålande sol efter arbetsdagens slut. Blå himmel, perfekt temperatur och en efterlängtad promenad längs Nybrokajen bort mot Djurgården. Den här sommaren har jag möjlighet att verkligen ta tillvara på Stockholmskvällarna när de är som allra, allra bäst!

#2. Socialt umgänge

stockholm djurgården

När jag ändå var i city passade jag på att möta upp Towe, Sofia och Lisa efter jobbet. Vi strosade på Djurgården..

… och käkade middag på restaurang Hasselbacken. Jag tycker verkligen om deras brunch, men igår gick vi istället på den nysläppta sommarmenyn. Maten var förvisso okej – men wowfaktorn bestod istället av läget, omgivningarna och stämningen. Så ovant att sitta bredvid ett helt tyst Gröna Lund, det kändes som att sitta i en sommarprunkande trädgård ute på landet!

Efter mina månader i kokong kändes det oerhört lyxigt att kunna träffas och prata ikapp sig om allt från permitteringar till spaningar om resebranschen.

#3. Sommarlov!

Tro det eller ej, men idag var sista skoldagen på läääääänge för Sebastian och Julia! Nu väntar ett evighetslångt sommarlov för dem, men eftersom både jag och Tobias jobbar juni ut får lillan hålla sig i förskolan ett tag till. Vi brukar kunna pussla ihop veckorna så att barnen kan vara lediga hela sommarlovet allihop, men i år – med tillhörande heltidsjobb – fick vi helt enkelt inte ihop det. Känns lite konstigt, det måste jag erkänna, men å andra sidan är jag fantastiskt nöjd med att få hela juli (tjänst)ledigt.

#4. Semesterplaner

Och på tal om ledigt – igår kom så äntligen beskedet som sommarresorna vi alla tycks ha väntat på!

stockholm

Från och med 13 juni är det okej för oss svenskar att resa inom Sverige, förutsatt att vi fortsätter hålla avstånd etc etc (ni kan väl listan vid det här laget!?). Jag får äntligen träffa de flesta av mina syskon igen, på en plats jag har längtat ihjäl mig efter. Stockholmskvällar lär det som sagt också bli, många och långa, men det är ö-livet på Sturkö jag drömmer om just nu! Semestern firas med andra ord till övervägande del i Blekinge för mig, men vi vill såklart också hälsa på släkten på västkusten. Efter de här månaderna på hemmaplan vill jag se till att behålla lugnet, och med det också en relativt luftig kalender. Det här året ska jag unna mig semester på riktigt!

#5. Senaste veckans (veckornas) nyhetsflöden

Under den senaste tiden har många tankar snurrat här hemma. Livet har, på något sätt, ställts på paus under ett tag – och nu är det som att hela världen ruvar på en uppdämd frustration. Politik (och politiker), klyftor i samhället, världsekonomi, spänningar mellan nationer, arbetslöshet, klimatfrågor och en historisk epidemi – det känns knappast som ultimata ingredienser för framtiden. Vi får ta en dag i taget, och hoppas att folk någon gång, på något sätt, lär sig att inte ta livet, varandra eller jorden vi lever på för givna.

Trevlig helg!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

2 comments

  1. Marianne Bergman says:

    Så fint att läsa !

    1. Ja, men skönt att det känns lite hoppfullt mellan varven. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close