Close
En vecka med fokus på USA-valet

En vecka med fokus på USA-valet

Första veckan i november blev en vecka med fokus på USA-valet. Med risk för att låta som en pensionär ”minns jag det förra valet som igår”. Det var typ domedagskänsla i Stockholm, med full snöstorm och absolut kaos överallt. Många trodde nog att det inte kunde bli värre – men spola fram till 2020 och… jo. Det kunde bli värre!

En vecka med fokus på USA-valet

#1. Biden? Eller Trump? Kanske Biden? Trump!? Gah!

usa roadtrip

Vår roadtrip i USA 2014 var en av våra i särklass bästa resor. I min värld var USA fortfarande ”Land of Dreams” och jag funderade på hur vi skulle kunna sy ihop en längre familjevistelse där. Idag känns landet mer polariserat än på väldigt, väldigt länge – och vem som än vinner årets val kommer att få det svårt att försöka överbrygga de stora klyftorna som verkar finnas i landet. Valvakan på natten mellan den 3-4 november pågår fortfarande, och även om det just nu lutar åt att Biden vinner lär de rättsliga processerna från Trump-gänget pågå i evigheter. För egen del tycker jag det är mest spännande att följa uppdateringarna från vänner och släkt som är bosatta i USA.

usa valet

En kompis som bor i USA la nyligen upp den här, och som vanligt är det ganska skönt att få skratta åt eländet!

#2. Disney+

För att fortsätta på USA-temat måste jag (kanske sist på bollen?) tipsa om streamingtjänsten Disney+. Vi betalar 69 kronor i månaden, vilket kan vara de bäst investerade pengarna den här hösten. (Skulle väl helst köpa något smart som ”ett höj- och sänkbart skrivbord, men så långt har jag inte kommit.) Jag älskar att se om klassikerna med Nelly, och dessutom få dela de nya – som Frost 2 och den otecknade versionen av Lejonkungen. Åh. På helgerna stannar Sebbe upp lite senare och kollar på Star Wars-serien ”The Mandalorian” med Tobias och mig. Som sagt. Värda pengar!

#3. Runstreak, hiss eller diss?

Ett par ord om det här med Runstreak kan vara på sin plats, eftersom jag den här fredagen går in på min sjätte dag. Jag kan redan nu konstatera att chanserna att klara projektet blir lägre för varje minut som tickar förbi klockan 16:00 (alltså när solen går ned). Det absolut bästa är att komma ut tidigt på morgonen, alternativt lunchen. Men, det ska gå. JAG AFFIRMERAR OCH TROR PÅ MIG SJÄLV!

#4. Temamiddagar

thailändsk mat

I våras började min pyssliga kusin och hennes familj med återkommande temamiddagar. Ett nytt land varje gång – med typisk mat från det aktuella landet, ett och annat klädesplagg (fantasin får styra!) och tillhörande allmänbildning för barnen. Det behöver inte vara något avancerat, typ peka på en karta för att visa var landet ligger, och berätta några typiska grejer om landet. Det här vill jag haka på när jag har samlat ihop tillräckligt med energi! Jag körde en väldigt light variant i veckan, när jag lagade Pad Thai (fuskvariant med färdig sås, smidigt!) och pratade gamla Thailandsminnen med barnen. Man får göra vad man kan för att komma i resestämning i de här tiderna!

#5. Let me create!

LETMECREATE-LMC-pic-logo-big
Foto från Jennifer Sandstöm.

Sist, men inte minst, måste jag såklart skryta om min bloggkollega Jennifer Sandström – alltså samma Jennifer som jag drog igång projektet Företagardrömmen med i början av året. Vårt projekt självdog i samband med att Coronan rullade in med full storm, men Jennifer har jobbat vidare med nya projekt i Finland (där hon alltså är bosatt). Ett av dem är skapa en riktigt proffsig hemsida tillsammans med Kugge, där de presenterar sina respektive samt gemensamma företagsprojekt. Hemsidan heter Letmecreate.fi och är precis hur snygg som helst. Anlita den här ”kreativa skaparduon” (som de själva kallar sig) om ni behöver hjälp med text, artiklar, SEO och/eller marknadsföring!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsfoto: Elina Kärn.

4 comments

 1. Bra där med Runstreak! Kämpa på!

  1. Japp, kämpar järnet… 🙂 Skrev om dina bravader i tidigare inlägg – med beskedet att jag inte kommer att hålla i lika länge som du din GALENPANNA!

 2. Annika, himmel vad glad jag blev när jag såg detta nu! Tack 💕

  Kan viska om att vi idag ska lansera Årsrapporten och Årsplaneringen som kommer finnas under namnet ”Let me create my business” – den del i det vi gör som riktar sig till företagare. Här finns det redan uppe: https://letmecreate.fi/my-business/ 🥳

  Och det där med runstreak, låter lockande, men är nog inget för mig. Mina knän behöver liksom vila mellan passen?! Eller finns det strategier för hur kroppen orkar med? Man springer jättekort/jättelångsamt vissa dagar?

  1. Vad spännande, ska genast in och kolla! (En självklarhet att skriva om er förresten.)

   Runstreak, ”reglerna” är att man ska springa minst 1 mile = 1,6 km per gång, sedan är allt upp till dig. Jag vill inte belasta mina knän för mycket, så springer inte så långa sträckor varje gång. Huvudsaken är att få igång vanan, vill att det ska kännas lika naturligt att dra på mig träningskläderna som att typ borsta tänderna. Jag har varit ute på långa promenader nästan varje dag den här hösten, men tycker det har varit svårare att motivera mig för att springa – därav den här runstreak-grejen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close