Close
En lista om resande (och nu vill jag höra din!)

En lista om resande (och nu vill jag höra din!)

En lista om resande, igen? Absolut, det kan aldrig skrivas för många. Allt är nästan som vanligt, sommarlovet är slut för den här gången och min längtan efter organisering och planering är aldrig så stor som inför skolstarten. Jag och Tobias skriver listor i långa rader över allt som behöver göras i hemmet, på jobbet och i största allmänhet för att hösten ska bli så bra som möjligt för hela familjen. Självklart måste jag också klämma in en lista om resande när jag ändå håller på!

resfredag

En lista om resande

#1. Bästa reseprylen jag vet?

En portabel iPhoneladdare, utan tvekan.

#2. Dit vill jag resa med mina föräldrar!

Min pappa gillade inte att resa, han trivdes bäst hemma i sin skog i Klackamåla. Jag tror ändå att jag hade kunnat övertala honom att följa med till Kanada, som är världens största exportör av skogsprodukter. Skogarna täcker nästan 50 procent av Kanadas landyta (46 procent för att vara exakt) och jag är helt övertygad om att Far hade haft ungefär en miljon frågor att ställa till skogsbrukarna där borta! Den där resan till Kanada kommer aldrig att bli av, i varje fall inte i det här jordelivet, eftersom han gick bort tidigare i år.

machu picchu
Svårslagna vyer i Peru.

Mamma då? Jag hade faktiskt förmånen att vara med när hon uppfyllde sitt livs största dröm om att se Machu Picchu för ett tiotal år sedan. Jag hade också en plan om att ta med henne till Israel innan hon blev sjuk, men jag tror helt enkelt att vi får fortsätta leva på våra minnen från Peru.

#3. Bästa reseplagget?

Gympaskor och mjuk BH-topp utan bygel. Ja, jag gillar bekvämlighet. Nej, jag brukar inte bli uppgraderad på flyget (men någon gång ska jag försöka följa de här utmärkta tipsen från Charlotte/Ready for Takeoff och se om jag lyckas!)

världens bästa flygplats
Flygplatsen i Singapore, i flipflops såklart! (Inte att rekommendera om du vill bli uppgraderad.)

#4. En film som får dig att längta bort till ett specifik destination?

Braveheart, utan tvekan. Filmen om den skotske nationalhjälten William Wallace får mig alltid att vilja flytta till Skottland på direkten. FREEDOM!

#5. Berätta om en semesterromans!

Åh! Det fanns en specifik kille, en specifik sommar. Han tog mig på en riktig dejt till Kaknästornet och visade runt mig på de bästa klippbaden i skärgården. Vi tog långa promenader hand i hand genom ett Stockholm i sommarskrud. Vi seglade på Öland och livet kändes fint. Men så kom hösten. Han och jag var alldeles för olika och dessutom var tajmingen helt fel. Livet gick vidare och det gjorde vi också på varsitt håll. Vi fick i alla fall en rosaskimrande semesterromans och det är jag fortfarande glad för!

open stockholm
Semesterromantikens huvudstad!?

#6. Coolaste roadtripen du har gjort?

Nog för att vår roadtrip genom Balkan var lyckad, men den slår inte på långa vägar vår resa genom västra USA när Lillmyhran låg i magen.

drömresa bryce canyon
Drömresa med Lillmyhran i magen. Bryce Canyon, Utah.

#7. Den konstigaste saken du har packat med dig i resväskan?

Min kompis F fick ett extraknäck på Kanarieöarna under några veckor över jul och jag bestämde mig för att åka ner och hälsa på. F och jag hade alltid en massa märkliga semesterdieter för oss, så även den här gången. (Ni vet, komma hem ”smal, snygg och solbränd”!?) Min resväska var därför full av Nutrilett…. och ett helt paket pepparkaksdeg! Det var ju ändå jultider och jag visste att våra pepparkaksdegscravings skulle göra sig till känna förr eller senare. Pepparkaksdeg och Nutrilett alltså, kanske den märkligaste kombinationen min resväska har upplevt.

#8. Det vimlar av klyschiga resecitat på Instagram, vilket är din favorit?

Alltså, man kan skratta åt klyschorna, men någonstans känner jag igen mig i många av dem! Min favorit?

Världen är som en bok, den som stannar hemma läser bara första sidan.

#9. Bästa minnet sommaren 2017?

Hm. Jag har faktiskt haft en osedvanligt härlig sommar, trots att omständigheterna är minst sagt märkliga mot bakgrund av att min mamma står under palliativ vård (eller ”vård i livets slutskede” som det så fint heter). Det enskilt bästa minnet är nog min familjs vandring i den oändligt vackra nationalparken Plitvice, men i övrigt har det varit fint att vara hemma på Sturkö tillsammans med mamma och övriga familjemedlemmar i vår stora, bullriga släkt!

lista om resande
Kajakpaddling på Sturkö, fina sommarminnen!

#10. Var befinner du dig just nu och vart går nästa resa?

Just i detta nu sitter jag (som vanligt) på mitt hemmakontor, det vill säga hörnsoffan hemma i Nynäshamn. Jag har betat av mejl, skrivit en artikel åt Travelmarket och ska snart börja ta itu med den där evinnerligt tråkiga bokföringen. Nästa resa går till Rom i slutet av augusti. Gah, det är ju snart!


Som sagt, haka gärna på med en egen lista om resande! Här hittar du fler listor om resor och resande.

16 comments

 1. Men gulle dig Annika!! Kul också att du gjort Peru, funderar själv nämligen på att åka dit nu i vinter. Tar gärna emot alla tips! 🙂 Kram

  1. Jag får se till att resa med dig någon gång så att du kan visa tipsen live! 🙂 Åh, hoppas du kommer iväg till Peru – det är fantastiskt på alla sätt och vis. Hör av dig om det är något specifikt du är ute efter, men en vandring på Inkaleden MÅSTE du försöka göra! https://resfredag.se/i-inkafolkets-fotspar-min-vandring-pa-inkaleden/

 2. Sicken flashback jag fick nu, angående punkt 5, om sommarromans. Något jag inte tänker på daglig dags. Själv gjorde jag en slags lista ganska nyligen på min blogg
  http://www.resedrommen.se/wp/2017/07/07/vad-ar-det-konstigaste-du-sett-under-en-resa-och-andra-fragor/
  Och det är väl inte helt omöjligt att jag hakar på din lista!

  1. Sådana flashbacks kan vara roliga emellanåt! Åh, en lista – den ska jag såklart in och läsa.

 3. Jag är dålig på listor!!!! Men ska nog bli bättre på det! En sån här kanske det får bli nästa v när jag jobbar som en tok igen! kram

  1. Ja, vore kul att läsa din!

 4. Det här är ju lite som bakom-kulisserna, rolig läsning! 🙂 Lista in da making (iaf i huvudet). Blir lite utmaning, känner inte att jag har koll på allt (som lyckliga sommar-dejter och konstiga saker i bagaget).

  1. Haha, ”bakom kulisserna”! Ser fram emot att se vad som döljer sig bakom dina kulisser. Kanske har du en olycklig dejt att berätta om!??

  1. Roligt att läsa Tomas! Från kust till kust i en Mustang, förstår att det är svårslaget…

 5. Åh, jag som älskar listor var ju bara tvungen att haka på! Läs på lillafamiljenreser.se 🙂 http://www.lillafamiljenreser.se/2017/08/10/annu-en-lista-om-resande/

  1. Så kul att läsa din lista, särskilt om packningen – haha!

 6. Jerry Nicklasson says:

  Jag minns när jag gjorde FN-tjänst och bjöd med min mor, styvfar och mina småsyskon på en rundtur. Jag visade dem hela Cypern, stora delar av det antika Egyptens skatter och hela Israel. Det var en fantastisk resa som min mor ofta pratade om efteråt. Det var en spännande tid fylld av upplevelser och nya platser även för mig och det var intressant att samarbeta med olika militära specialförbund och säkerhetstjänster i olika länder.

  Likaså minns jag när jag tog med mig mina äldre systrar till Thailand och såg mer på 2 veckor än många gör på 2 månader där. Fast thailändarna tittade förundrat på mig när jag kom gående med vad de trodde var flera fruar.

  Jag minns även underbara paradisöar som Hawaii, Mauritiuz, och Seycehellerna med familjen.

  Jag minns också spännande resor med sönerna på safari i Afrika där lejonen fällde byten och hela elefantfamiljer passerade nära vår jeep liksom jag minns resor i Västindien med dem då vi i båtar såg enorma valar alldeles intill. Även gamla indianstäder och konflikter med mexikanska gangsters med backning av mexikanska kolleger var spännande upplevelser.

  Mycket roligt har jag även haft med barnen i äventyrsparker i USA och Spanien. En del storstäder i både Asien, Mellanöstern, Europa och USA har det också blivit genom åren.

  Fast min allra bästa resa var faktiskt en konferensresa. Då tänker jag inte på någon av de konferensresor jag gjort till Teneriffa,Barcellona, Mallorca eller Istanbull utan en kryssning till Åland. Efter en dag med föreläsningar bordade vi på kvällen båten Cinderella. Det bjöds på god mat och dricka medan vi gled förbi världens kanske vackraste skärgård. Efteråt hamnade de flesta på puben, men själv gick jag efter en stund helt nykter för att titta på de dansade. Där träffade jag en äkta Askunge…en kvinna som levt ett beundransvärt liv och utvecklat en underbar personlighet. Hon var så oförstörd, naturlig och vacker inte ens en luttrad polis kunde dölja sina känslor. Mellan oss fanns en gnistrande och enorm attraktion så starkt att den var helt omtumlande. Vi blev bästa vänner under flera år, lärde av varandra, lärde känna varandra innan och utan, svävade som på moln och emellanåt besökte vi 7:e himlen tillsammans…och flera gånger på helt underbara kryssningar med Cinderella. Det blev en oslagbar livsresa som jag aldrig glömmer och som påverkade mig enormt..mötet med den verkliga Askungen på Cinderellaresan.

  1. Vilken fin kommentar Jerry, tack för att du delar med dig! Jag kommer ihåg att jag tyckte att du var världens coolaste när jag såg dig i din FN-mundering. Vilket spännande liv du har levt.

   Härligt att läsa om en äkta Cinderella, ibland väntar äventyret närmare än man tror. Kram!

 7. Anki Josefsson Holmström says:

  Vilken härlig läsning. Älskar listor och skriver massor. Det är ju liksom listorna som får det att hända. Ser att mina numera vuxna barn gör likadant nu för tiden. Listor <3 Check!
  Funderar över om vi kommer springa på varandra i Rom, tro? Vi är där sista helgen i augusti och firar vår bröllopshelg. Aldrig varit där och vi tänker oss massa härlig, italiensk romantik.
  Kramkram //Anki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close