Close
En extra rolig Resfredag

En extra rolig Resfredag

De bästa sortens fredagar är de med ”res” som prefix! Just idag sitter vi i bilen på väg söderöver för en familjehelg i Östergötland. Här kommer veckans femma, en extra rolig sådan!

Resfredag på väg till Östergötland

#1. Svenska Pärlor med fokus på Linköping och området runt Kinda Kanal

Jag har haft möjlighet att samarbeta med Visit Östergötland under de senaste åren, och nu är det alltså dags igen.

att göra i Finspång

Tidigare har jag och min familj bland annat besökt Vätterns östra sida (bland annat Omberg), och förra året låg fokus på Norrköping med omnejd. Den här septemberhelgen ligger fokus istället på Kinda kanal-området och södra delen av regionen. Jag började att skissa på program och boka boenden i våras. Tur det eftersom det började bli fullt på respektive boende redan då.

Vi börjar i Gamla Linköping och tar oss sedan vidare mot Rimforsa Strand, Kisa och Vårdnäs Stiftsgård med några avstickare. Vill ni hänga med oss under helgen är det instagramkontot Resfredag som gäller. Framöver kommer såklart utförliga bloggrapporter från resan!

#2. Linköping två helger i rad

Det är andra helgen i rad (delar av) vår familj hänger i Linköpingstrakten. Förra helgen deltog Julia och hennes lag i en innebandycup som kallas Fatpipe cup…

Innebandy Nynäshamn NIBK

… och Tobias var på plats för att se henne och lagkompisarna kamma hem guldpokalen. Tobias bodde på Scandic Strömmen i Norrköping i brist på lediga hotell i Linköping. Han trivdes bra tydligen, särskilt mot bakgrund av takterassens jacuzzi vilket var anledningen till att han bokade i sig där (kostar inget extra till skillnad från tex Lamp Hotel spa).

#3. Höstvandring med övernattning

Den här veckan hade jag och ett par vänner planerat in en övernattning i vindskydd. Vår trio hade planer på Gotska Sandön i somras, men fick ställa in pga sjukdom. I onsdags tog vi revansch genom att mötas upp i Tyresta Nationalpark, för att sedan ta oss vidare mot Årsjön och dess vindskydd – en behaglig vandring på ca tre kilometer. Vi var ganska säkra på att vi skulle vara ensamma i vindskyddet, men när vi kom fram var det två andra sällskap på plats. Den spontana besvikelsen vändes snabbt mot tacksamhet för en fantastiskt fin och minnesvärd kväll som vi fick möjlighet att dela runt en sprakande brasa.

vandring Tyresta övernattning

Igår vaknade vi upp till den här vyn efter en natt med mer eller mindre sömn. Ni kanske kan gissa att grötfrukosten smakade godare än någonsin? Mer sånt här i livet, tack!

#4. En värdefull världskarta full med nostalgi

Vi håller på att rensa hemma. Igen. Efter flytten för drygt 1,5 år sedan är det VERKLIGEN dags att ta itu med de sista flyttlådorna och all skit vi har samlat på oss genom åren. I veckan tömde jag ett förråd och hittade bland annat…

världskarta barn

… den här världskartan uppklistrad på en kartong. Ett av Tobias finaste projekt någonsin skulle jag tro? Under föräldraledigheten med Sebbe och Julia skapades alltså den här skatten – en karta där barnen fick dra pilar och rita kartor från de platser vi gemensamt har besökt tillammans som familj. Tyvärr var kartan fuktskadad så den fick avsluta sin karriär på soptippen.

Letade lite här i bloggen och såg att projektet är förevigat i ett eget inlägg från 2014: Barnens världskarta.

#5. Nynäshamn Padelcenter nominerade till Årets Företagare i Nynäshamn!

Sist, men verkligen inte minst, delades i veckan en fantastiskt rolig nyhet om att vi – Nynäshamn Padelcenter – är nominerade som Årets Företagare 2021 här i Nynäshamn.

Nynäshamn Padelcenter
Foto: Johan Gustafsson, G40STUDIO

Vi är i gott sällskap, två andra entreprenörer är nominerade i vår kategori. Oavsett utfall under galakvällen är det här det finaste betyget vi kan få. Vi är både stolta och tacksamma – vilken ära! Det är ganska exakt två år sedan vi öppnade hallen nu. En evighet, som visst gick väldigt fort. Vilken oerhört spännande resa att få vara med om.

HURRA för en rolig vecka på alla sätt och vis. Trevlig helg på er!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsbild: Familjeresa till Norrköping, sommaren 2021.

4 comments

  1. Så stolt över att ert hårda arbete blir uppmärksammat!

    1. Tack! Det känns verkligen fint.

  2. Grattis till nomineringen som Årets Företagare! Vad roligt. 🙂

    1. Tack Gunilla! Den betyder mycket för oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close