Close
Det finns en plats där gräset alltid är grönare

Det finns en plats där gräset alltid är grönare

Ny vecka, ny månad – och jag håller på att samla ihop både packning och tankar efter en toppenfin helg i Blekinge. För mig känns det alltid vemodigt att lämna Sturkö bakom mig, trots att jag såklart också längtar hem till man och familj i Nynäshamn. För mig är Sturkö en plats där gräset alltid känns lite grönare – särskilt när jag får omge mig av personer som står mig nära.

sturkö dimma

Anledningen till att just den här resan planerades in överhuvudtaget var att jag och två vänner anmälde oss till Runneby Backyard Ultra, som gick av stapeln i Karlskronas grannstad Ronneby i lördags. Som bonus fick vi en heldag på Öland, men också en helkväll tillsammans med mina syskon på Sturkö.

sturkö höst

Mitt enda önskemål inför kvällen var att maten skulle tillagas på muurikan som jag och mina syskon köpte i somras, och så blev det! Min storasyster hittade ett gäng roliga recept för stekhäll/muurika på matbloggen Salt & Peppar.

Höstpiffet från kräftskivan för ett par veckor sedan kunde kompletteras med lite pumpor från Ölands Skördefest…

sturkö en plats där gräset är lite grönare

… sedan var vi redo för middag!

sturkö höst

Maten då? Alltså FULL POTT! Jag föreslog Pad Thai efter inspiration från matbloggen ovan, och min syster handlade och förberedde det mesta. Efter en äppelpaj med äpplen från min farfars barndomshem var lyckan komplett.

sturkö höst

Syskon med respektive och vänner i en lyckosam blandning – tack för den här gången Sturkö! Och ja, kanske blir det en tur ner över höstlovet ändå, trots att det inte alls ingick i mina jobbplaner inför kommande veckor…

Jag är mig själv på den ön, fullt ut. Där möts min barndom, min ungdom, hjärtesorger och lyckorus, syskonskap och föräldraskap, skratt och tårar – mycket av det som format mig till Annika.

– Söndagens instagramuppdatering på @resfredag

Här hittar ni fler inlägg om Sturkö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close