Close
Barnens sommarlov 2023

Barnens sommarlov 2023

Nu är det en dryg vecka till skolan börjar igen. Det är blandade känslor kan jag lova, från både barn och vuxna. Innan sommarlovet kickade igång plitade Nelly ner en ”Sommarlista” med saker hon ville göra under lovet. En ganska beskedlig och överkomlig lista kan tyckas. Jag bad även storasyskonen att fundera över saker de ville uppleva och uppfylla under ledigheten. Deras önskningar skilde sig väsentligt från lillasysters. Ju äldre barnen blir, desto mer verkar önskemålen spreta. Inte undra på att sommarlovet för oss föräldrar kan komma med en ständig känsla av att ligga två steg bakom. Sommarlov är mycket förväntningar. Alla vill olika, är olika. Barnens sommarlov 2023 blev med andra ord en blandad kompott av aktiviteter. Den här fredagsfemman bjuder på fem nedslag av ett sommarlov med varierande karaktär.

sommarlista

Barnens sommarlov 2023

#1. Hänga med kusinerna på Sturkö

sturkö

Det var inget snack om att huvuddelen av sommarlovet skulle spenderas på Sturkö i Blekinge, detta var barnen helt eniga om. Här finns kusiner i alla åldrar att leka, bada, spela och hänga med. Nu är kusinkvoten full och om ett par timmar drar vi hem till Nynäshamn igen.

#2. Coldplay på Ullevi

En av sommarens absoluta höjdpunkter för både oss vuxna och äldsta sonen var en minnesvärd kväll på Ullevi. Coldplay bjöd på en scenshow av sällan skådat slag och vi njöt till fullo av musik, stämning och upplevelse.

#3. Lisebergstraditionen

Liseberg Göteborg

Vissa traditioner är det inte snack om att rubba på. Vårt årliga sommarbesök på Liseberg med Göteborgskusinen Elliot är fortfarande av högsta prioritet för samtliga tre barn. Det här året bjöd på sämst väder hittills, men det var inget som hindrade barnens framfart bland karuseller och sockervadd.

#4. Gekås i Ullared

gekås Ullared

Vår nyblivna tonåring kunde äntligen få bocka av sitt livsmål om att besöka Ullared. I slutändan handlade det nog mer om själva upplevelsen än om de fåtal varor (varav två redan har gått sönder!) som till slut hamnade i hennes varukorg. Nu är det gjort, och några fler sommarlovsturer till Ullared blir det nog inte. Får jag säga tack och lov?

#5. ”Vara på hotell”

Yngsta barnet hade klottrat ner ”vara på hotell” på sin sommarlista. En sådan önskning är jag inte sen att uppfylla! Några klassiska hotellvistelser blir det dock inte tal om den här sommaren, däremot två andra häftiga boendeupplevelser. Ett par nätter spenderades på STF Närsholmen Fyr & Logi och en natt checkade vi in i en fräsch familjestuga vid Gränsö Slott.

Slutet gott, allting gott för alla berörda barn och deras mer eller mindre officiella sommarlistor. De verkar faktiskt nöjda allihop!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsbild: Skara Sommarland för några år sedan.

2 comments

  1. Jag måste bli bättre på listor. Det är ju kul att kunna bocka av! Det har verkligen varit kul att ha er i krokarna så mycket i sommar. Ser fram emot en härlig höst tillsammans!

    1. ”Tänk om det bästa har inte hänt än!?” Hurra för höst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close