Close
Barnens Gård i Karlskrona: perfekt familjeutflykt

Barnens Gård i Karlskrona: perfekt familjeutflykt

Barnens Gård är Karlskronas motsvarighet till Gröna Lund, Liseberg, eller för all del, Astrid Lindgrens Värld. När Sverige levererar stekande sommardagar som de här känner jag ingen vidare längtan att sätta mig på ett flygplan och åka utomlands. Börjar man titta på lämpliga sommaraktiviteter i sitt närområde finns många roliga och prisvärda alternativ.

Barnens Gård utanför Karlskrona erbjuder både vattenland, lekland och  minidjurpark, här spenderar vår familj lätt en heldag (öppettider under högsäsong kl. 10-19). Min familj spenderar varje sommar några veckor i Karlskrona, en av Sveriges bästa sommarstäder. Ja, eftersom jag är född och uppvuxen här får jag vara partisk!

 
Vattenlandet består av ett flertal olika uppvärmda pooler och ett gäng vattenrutschkanor för olika åldrar. Gummiringarna finns att låna på plats i både enkelvarianter…
 
… och dubbel.
 

På området finns en restaurang med varierad meny för alla smaker. Tänk dock på att köerna blir långa runt lunchtid, se till att ställa er i kön innan barnen blir så hungriga ”att de nästan svimmar”. (Jodå, vår lilla Julia hann tydligen nästan svälta ihjäl innan maten var klar…) Missa inte Barnens Gårds egen äppelmust, den är riktigt god.

 

Mina barn, snart 4 och 6 år, är rörande överens om att dagens höjdpunkter var vattenlandet och elbilarna på traktorbanorna. Här finns tre olika banor, Stora traktorvägen, Lastbilsvägen och Lilla traktorbanan. För att köra elbilarna ska barnen vara minst 90 cm långa.

 

Barnen gillade också att hänga bland djuren, här finns både hönor, getter, grisar, kaniner och ponnys. Vid givna klockslag får barnen vara med och mata djuren. Det erbjuds också ponnyridning för 30 kronor/barn.

Barnens Gård
 
 Andra populära aktiviteter var labyrinterna och hopphagen. Hade tiden inte gått så vansinningt fort (och då var vi ändå där från öppning till stängning!) hade vi också testat att åka hölass. Barnens gård hittar ni längs E22:an ca 10 km öster om Karlskrona. Inträdet kostar 165 kr/person, samma pris för barn och vuxna. Man kan också köpa en all-inclusivebiljett för 285 kr. Vi körde på ett tredje alternativ; med BLT-kortet kostar inträde + lunch 200 kr/person. Absolut överkomliga priser för oss som utnyttjade öppettiderna och aktiviteterna till max.
 

Personalen berättade att det är absolut flest besökare på Barnens Gård under måndagar och tisdagar, så undvik gärna dessa dagar om ni kan. Tänk också på att köerna är som längst precis vid öppningsdags, vi fick stå närmare 30 min i kö när vi kom strax efter kl. 10. Barnens Gård har gott om fina gräsytor att sprida ut sig på, portabla solparasoll finns att låna på plats. De riktigt rutinerade besökarna hade med sig egna brassestolar – kanske något att tänka på inför ett framtida besök!?


Läs mer: Vi besöker Barnens gård minst en gång varje år, ett senare publicerat blogginlägg (från juli 2022) med utförlig information hittar ni här: Barnens Gård – tips att göra i Karlskrona med barn.

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close