Close
Att resa som ensam tjej (utan att flyga)

Att resa som ensam tjej (utan att flyga)

För några veckor sedan hade vi chans att intervjua heltidsresenären Evelina Utterdahl i Att resa-podden.

Jag har tidigare intervjuat Evelina som inspiratör här i bloggen och nu var det dags att gå lite mer in på djupet i Att resa-podden. Faktum är att jag hade lite svårt att hitta en rubrik till det här inlägget, det fanns flera som skulle passa: att resa som ensam tjej, att resa utan att flyga, att resa som vegan, att resa som en medveten konsument, att resa med minimal packning och att resa som eco warrior. Med hjälp av de rubrikerna får ni ett ungefärligt hum om vad vi pratar om i det aktuella avsnittet.

att resa som ensam tjej
Vår intervju på Haymarket by Scandic för några veckor sedan.

Att resa som ensam tjej (utan att flyga)

Mest fokus ligger det dock på ämnet att resa som ensam tjej och att resa utan att flyga. Jag känner igen mig i Evelinas resonemang om de fördelar, och till viss del nackdelar, som det innebär att resa ensam. Jag gav mig iväg solo jorden runt när det begav sig (för 15 år sedan, hjälp vad jag är gammal ändå!), vilket bokstavligen talat öppnade en helt ny värld för mig. Jag är däremot ganska övertygad om att jag inte övervägde att göra mina långresor utan att flyga för att ta mig fram i världen. Det beslutet har dock Evelina tagit, lyssna gärna mer på hennes resonemang kring detta i podcasten (läs också närmare i hennes inlägg Travel around the world without flying – how and why?).

En sak som fascinerar mig med Evelina är hennes genuina vilja att faktiskt påverka andra att våga tänka i nya banor, utan att vara dömande. Hon inspirerar i sitt sätt att leva snarare än att diktera, till skillnad från många andra i kölvattnet av diskussionerna kring kampanjen #jagstannarpåmarken. Och på tal om detta skammande och debattklimatet i allmänhet har Lisa skrivit ett väldigt träffande inlägg i sin blogg som jag kan rekommendera er att läsa: Prestationshets och skammande – om flygningar, resebloggare och dagens debattklimat.

Efter att ha följt Evelina under en längre tid blir jag nyfiken på att i vart fall överväga alternativa färdmedel när så är möjligt. Hon sår också frön och tankar kring min egen kost och mina kläd/produktval. Det är just av dessa anledningar jag kan bekräfta att hon är en influencer, påverkare, på riktigt!

Så här lyssnar du på vårt podcastavsnitt om att resa som ensam tjej

Omslagsfoto: Evelina Utterdahl i Iran. Har ni lyssnat på avsnittet, och i så fall, vad tyckte ni?

1 comment

  1. Så inspirerande. Älskade att intervjua Evelina!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close