Close
Skotersafari i Åre och perfekta snövyer

Skotersafari i Åre och perfekta snövyer

Bitande kyla, solljus som flödar och ljudet av ett gäng skotrar på ett led över Åresjön. Att åka på skotersafari i Åre är en mäktig upplevelse som jag gärna gör igen!

När vi fick schemat för vår workation var det inte direkt utförsåkningen som lockade mig, jag gick istället igång på aktiviteter som längdskidåkning och snöskor. Igår var det även dags för en annan aktivitet som jag har sett fram emot: skotersafari tillsammans med Camp Åre.

skotersafari

skotersafari åre

Vi vaknade till en fantastisk dag och fick se solen stiga upp bakom fjället i takt med att vi susade fram genom vinterlandskapet.

skotersafari åre

skotersafari

Jag fick äran att åka tillsammans med min poddkollega Lisa och fick uppleva en av de finaste dagarna på länge.

skotersafari åre

Förra gången jag körde skoter höll jag nästan på att ta livet av både mig och min man Tobias, och lärde mig med andra ord den hårda vägen att enbart åka på utmärkta leder.

skotersafari jonna jinton

En av konferensdeltagarna på plats är Jonna Jinton – en av Sveriges absolut främsta bloggerskor. Vill ni ha bloggmagi ska ni definitivt börja följa henne.

skotersafari

Bakom vår skoter åkte Anna/Boden by Night och Daniel/Dryden. De är båda från norra Sverige och kan det här med vinter!

skotersafari åre

skotersafari

Några höga hastigheter blev det aldrig fråga om, det här var istället en chans för oss att uppleva fjällen på ett annat sätt än vi är vana vid.

skotersafari

Vårt gäng utgick från Camp Åre och åkte till fjällstationen Vita Renen där vi sedan vände och körde tillbaka till Åre. Här fortsätter nu dagarna fyllda med efterlängtad skidåkning, givande konferenssamtal, långa middagar och poddinspelning för Att resa-podden.

Dagarna flyger förbi alldeles för snabbt, det finns så mycket jag vill hinna med innan det är dags att åka hem igen. Att Åre skulle vara en plats uteslutande för utförsåkare stämmer inte alls, här finns gott om aktiviter att fylla sina dagar med om ett besök i skidbackarna mot förmodan inte skulle bli av. Tro mig, jag vet!


Resan till Åre är en workation/konferens som jag deltar i tillsammans med ett gäng andra inspirerande bloggare som alla tillhör branschorganisationen Influencers of Sweden.

22 comments

 1. Som vanligt riktigt kul att ses igen och så härlig stämning bland alla influerare som åkt till Åre! Skulle lätt kunna vara här en vecka till utan att skämmas. Skotersafari dessutom. Alltså. Yes!

  1. Ja du, det här gör vi om!

 2. Vackert! Hur många bloggare är det som är där egentligen?

  1. Jag tror vi var ca 30-35 bloggare totalt, varav nästan en tredjedel (!) resebloggare. Katarina, Helena, Lisa, jag, Daniel, Pernilla B, Johanna, Jennifer och Angeliqa. Hm, kanske glömt någon i farten – men kontentan är i alla fall MASSOR av resebloggare!

 3. Underbar tur – och fantastiska bilder (som vanligt).
  Jag hade gärna åkt liiiiiite snabbare också – men annars hade det alla rätt. Det här får vi göra om!

  1. Kanske när du och H köper en egen skoter till Årestugan!? 🙂

 4. Ser fantastiskt ut. Både med skotern och magiska vyer!

  1. Ja, vi har verkligen haft det fint.

 5. Alltså era bilder härifrån!! Fantastiska 🙂 Måste varit en riktigt härlig upplevelse och vilket vackert landskap!

  1. Med sådana här vyer och väder blir bilderna fina av bara farten! 🙂 Vi har haft väldigt fina dagar.

 6. Så underbart med skotersafari, och så vackert! 🙂

  1. Väldigt kul att få uppleva skotersafari med det här gänget och den här inramningen. Du skulle ha gillat det! 🙂

 7. Vilka bilder! I efterhand ångrar jag lite att jag inte åkte skoter på förmidagen. Jag vill passa på att tacka för alla bra tips kring pod och kom på så många fler frågor efteråt. Eran föreläsning var riktigt inspirerande.

  1. Tack Helena! Det är bara att höra av dig om du har fler frågor. Ser fram emot att lyssna på er podd sedan… 🙂

 8. Tjoho vilka fina bilder från en magidag! Jag måste nypa mig lite i armen, var jag verkligen med om den här helgen?

 9. Vilken kanontur vi hade på isen och uppe på fjället! Det var trevligt att ses även om vi inte hann snacka så mycket. Förhoppningsvis ses vi snart igen!

 10. Så himla fint du fångat skoterturen! Tyckte den var härlig och jag är väldigt glad både att vi träffades under dagarna i Åre och att jag hittat din blogg, ser fram emot att följa dig – och förstås – att stämma av om ett år!!!

 11. Men snyggingar! Skoter var verkligen superkul! 🙂 Så himla peppigt gäng.

  Ska komma ihåg att skicka över bilden på dig och Lisa med. 🙂

 12. Har också svarat på din kommentar om ladda över filer till PS. På min blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close