Close
Årets första aprilfredag och en stundande påsk.

Årets första aprilfredag och en stundande påsk.

Det är (lång)fredag, det är april – och ett styck påsklov på det. Här kommer veckans fem!

Årets första aprilfredag och en stundande påsk.

#1. Julen varar fram till påska?

Aldrig har det väl uttrycket ”julen varar fram till påska” känts så sant? Det har varit så mörkt och så kallt, men nu – efter vårdagjämningen och med stundande påskfirande – känns allt lite mer hoppfullt igen.

vår annika

Jag hade nästan glömt hur skönt det känns att lapa sol vid en husvägg…

… och påskpysslet kom som ett välkommet avbrott från allt scrollande. Nu är vi redo för 11 dagars påsklov med cirka noll planer. Det blir nog bra det här.

#2. Kul blogginlägg om Blekinge

För ett tag sedan skrev min bloggkollega Inger/Halloj Världen ett blogginlägg om Blekinge med en kul twist – klart att jag måste tipsa om det i fredagsfemman!

Läs inlägget här: 9 sevärdheter i världen och deras kopior i Blekinge

#3. Matlagningslusten och HelloFresh

Vi går snart in i fjärde veckan med HelloFresh nu (nej, ingen spons eller så – fick testa första kassen via Lisa) – och nu är jag fast!). Barnen äter grönsaker, jag slipper den värsta matlagningsångesten, det blir varierad kost…

Hello Fresh

… och matlagningslusten är tillbaka! Vi får se hur länge den håller i sig den här gången, men jag kan redan nu konstatera att det här är den bästa matlagningskassen vi har provat hittills. (Har nog gått igenom de flesta under åren.)

#4. Poddar och gröna växter

yoga

Så, vad sysslar jag med i pandemitider utöver jobb, promenader och padel? Well. Jag pysslar hemma och har äntligen tagit itu med att uppdatera växtsamlingen med några roliga fynd från Grönväxtriket här i Nynäshamn. Under promenaderna får jag ofta sällskap av diverse poddar i lurarna, just nu lyssnar jag helst på ”Dumma människor” och ”Kvartal”.

#5. Dags för yogapaletten att trilla ner?

Under flera års tid har jag med jämna mellanrum försökt mig på att komma igång med regelbunden yoga. Jag mår ju så bra när jag gör det, men så kommer något emellan och jag slutar igen. Nu har jag bästa möjliga förutsättningar i form av en inneboende (barnens kusin!) som bor hos oss ett tag för att jobba…

yoga

… samtidigt som hon inväntar en yogalärarutbildning som kör igång här i Stockholm till hösten. Under tiden yogar hon en hel del, och jag får vara med på ett hörn. Hurra för det!


Hur har din vecka varit, och hur ser planerna ut över påsk? För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close