Det finns så många starka, proffsiga och coola tjejer som inspirerar mig på olika plan i livet. Under helgen i Åre fick vi chansen att haffa några av dem som gäster till Att resa-podden: Jonna Jinton, Jennifer Sandström och Katarina Wohlfart.

Skulle jag börja jämföra mig med alla framgångsrika och talangfulla personer i min omgivning skulle jag snart ligga i en blöt fläck på golvet – därför väljer jag istället att låta mig inspireras och ta del av deras tips, råd och erfarenheter. I det senaste avsnittet av Att resa-podden passar jag och Lisa på att intervjua tre personer med äkta girlpower om resor och resande utifrån deras perspektiv.

Jonna Jinton:

Foto: Jonna Jinton

Ni som inte vet vem Jonna Jinton är bör genast surfa in på hennes hemsida. Själv fick jag tips från min äldsta syster om att börja följa Jonna på Instagram för ett par år sedan ”eftersom hennes bilder är helt magiska”. Sedan dess är jag fast! Jonna är tjejen som efter studenten tog sitt pick och pack från Göteborg och istället flyttade till den lilla byn Grundtjärn i Västernorrland för att komma närmare naturen. Härifrån delar hon med sig av storheten i de norrländska skogarna. I podden berättar Jonna om vad som tilltalar med livsstilen uppe i norr, om hennes resa till Yosemite i USA och om kommande resedrömmar framöver.

Jennifer Sandström:

Foto: Rania Rönntoft

Jennifer Sandström är en resebloggare som har jag följt under flera år – och i Åre fick jag äntligen träffa henne på riktigt! Förutom att Jennifer är expert och allvetare om SEO (sökoptimering) har hon den perfekta radiorösten. Jennifer har ett gäng utlandserfarenheter från hela världen med sig i bagaget och i poddavsnittet delar hon med sig av utmaningarna respektive fördelarna med att bo utomlands. Här kan ni följa Jennifers reseblogg Forever abroad – always at home.

Katarina Wohlfart:

Foto: Rania Rönntoft

Ni som följer mig här på bloggen vet att Katarina Wohlfart är en ständigt återkommande person i mitt liv, både under resor, event och andra roligheter. Hon är också en otroligt skicklig fotograf som gång på gång lyckas fånga unika ögonblick genom kameralinsen. I det här podcastavsnittet delar Katarina med sig av sina bästa tips för att bli en bättre resefotograf. Här kan ni spana in Katarinas fina reseblogg Äntligen Vilse.

Så här lyssnar du på hela avsnittet Att resa gästspecial (Del I):


Som ni ser har jag lånat två av bilderna från Rania Rönntoft, en annan stjärnfotograf som jag träffade i Åre. Ranias blogg hittar ni här. Fler gästavsnitt med inspirerande bloggare kommer i podden framöver! 

Aniika
http://resfredag.se
Välkommen till Resfredag - resebloggen där drömmar blir verklighet. På Resfredag hittar du praktiska tips, ny inspiration och spännande reseskildringar från jordens alla hörn. Frågor? Kontakta mig på annikamyhre@gmail.com
 • Rania {Rowan Tree}
  https://www.rowantree.se

  Tack än en gång för en oerhört bra podd och ett riktigt intressant avsnitt. Kul att ni använt mina bilder och tack för de fina orden <3

  januari 26th, 2017 11:02
  Reply
  01
  • Resfredag/Annika
   http://www.resfredag.se

   Tack själv, så kul att du gillar podden!

   januari 26th, 2017 15:44
   Reply
   02
 • Ulrica
  http://hus30.se

  Jättehärlig podd, härliga bilder och jag gillar verkligen bloggen massor här :). Jag ser fram emot att träffas någon gång i framtiden igen!
  Kram Ulrica

  januari 26th, 2017 11:07
  Reply
  03
  • Resfredag/Annika
   http://www.resfredag.se

   Tack snälla! Ja, hoppas verkligen att vi får anledning att ses snart igen. Kram!

   januari 26th, 2017 15:45
   Reply
   04
 • Lanclin-Linnea
  http://www.lanclin.com

  Ett riktigt bra avsnitt och jag håller med om Jennifers braiga radioröst 🙂 Jag uppskattar särskilt att ni tar upp de inte lika romantiska delarna av att bo utomlands. Det mesta är spännande, roligt och intressant men det finns ju även en del inte lika romantiska delar av det hela 🙂

  januari 26th, 2017 12:59
  Reply
  05
 • Resfredag/Annika
  http://www.resfredag.se

  Visst är det så Linnea, resor och resande är inte alltid lika fantastiskt som det kan framstå på blogg/Insta etc. Balans och ärlighet är viktigt! Kram

  januari 26th, 2017 15:47
  Reply
  06
 • Jenn – forever abroad
  http://jennifersandstrom.se

  <3 <3

  januari 26th, 2017 20:45
  Reply
  07
  • Aniika
   http://resfredag.se

   Right back at ya! 🙂

   januari 27th, 2017 11:29
   Reply
   08

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *