Close
Tipsfredag!

Tipsfredag!

Det är fredagen den 18 november, och adventsstämningen börjar smyga sig på (om än inte lika självklar som vanligt). Jag brukar vilja börja lyssna på julsånger typ i oktober, men det här året har jag inte alls haft samma behov. Kanske för att det har varit så varmt? Eller för att livet har rusat i 110? I samband med att säsongens första snö föll över Nynäshamn igår började dock min julpulsådra att susa lite lätt. Jag rotade fram en söt julljusstake från IKEA, och sedan har det fortsatt. Nu är jag redo för adventsstjärnor, glitter och absolut lussekatter i stora lass. Fredagfemman blir en blandad kompott av tips från senaste tiden. Trevlig helg!

Tipsfredag med restema!

#1. Artikel om Kalmar

Min senaste resa gick till Kalmar inom ramen för Resfredags Svenska Pärlor. Det blev en toppenhelg på alla sätt och vis, med en fin blandning av saker jag tycker om att se och göra.

tips om Kalmar slott

Besöket resulterade i ett blogginlägg här på Resfredag, men också en artikel med tips för en weekend i Kalmar på Kalmar.com. In och kika för helgens dos av destinationstips!

#2. Testa dina kartkunskaper

Jag, som gillar kartor, jordglober och resor i största allmänhet, tror mig ha ganska bra koll på världen. Eller har jag det?

Efter att ha börjat köra olika quiz på Seterra.com på kvällarna är jag inte lika säker. Jag är däremot fast besluten att fortsätta quizza så att kunskaperna dammas av. Jag minns inte längre vem jag fick tipset av, men sajten är alltså riktigt kul för alla åldrar. Perfekt familjeaktivitet om inte annat!

#3. Vismer på långresa

linda resa medvetet podcast

Min kompis Linda/Resa Medvetet har dragit iväg på en fem månaders lång resa med man och två små barn. Resan började lite snopet med en familjemedlems pass som inte var giltigt sex månader efter inresa = ingen flygresa till Bali. En lösningsorienterad familj styrde istället rutten mot Thailand, och där är de nu. KUL att följa tycker jag, och tipsar såklart vidare.

#4. ”Alltid vara vi” på Stadsteatern

Mitt nyårslöfte 2020 om att få in fler konserter, teaterföreställningar och museum i mitt liv gick väl sådär (av förekommen anledning), men nu ser jag till att få revansch.

alltid vara vi stadsteatern

Förra veckan gick jag med Sofia/Fantasiresor till Stockholms Stadsteater för att se ”Alltid vara vi” på Stora Scenen. Och alltså, SÅ bra musikteater! Fantastiskt duktiga musiker, bra skådespel (även om jag nog tycker den kvinnliga huvudrollsinnehavaren Louise Peterhoff överglänste ”Tunna Blå Linjen”- kändisen Oscar Töringe i både sång och skådespel.) Och så själva musiken då, i form av höjdpunkter från musikgenierna Veronica Maggios och Oscar Linnros. Se den här om ni har möjlighet!

#5. Julrum på Haymarket by Scandic

Gah, jag fick i uppgift att boka ett JULRUM till mig och en kompis på Haymarket by Scandic i december, men var inte tillräckligt snabb. Nu är alla datum bokade – men måste verkligen tipsa alla juljunkies inför kommande år. Ett hotellrum (nr 24 såklart) pyntat från topp till tå med jul, vilken dröm ändå!

Haymarket by Scandic

Konceptet blev tydligen succé vid lanseringen förra året, vilket innebär att julrummet nu har fått sällskap av en julsvit.

Skärmdump, Haymarket by Scandic.

Räkna med glögg, julmusik, julpynt deluxe och givetvis juliga sängkläder. Dröm ju! Nästa år får jag vara snabbare för att hinna knipa ett av rummen.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsbild: Annika Myhre/Resfredag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close