Close
Sol, vind och vatten

Sol, vind och vatten

Om ett par timmar tjuvstartar jag och barnen sommarlovet och lämnar vårt hem i Nynäshamn för att åka Hem till ett annat. Jag åker mot sol, vind och vatten, mot nya fräknar, skräniga fiskmåsar och doften av tång. Jag åker till ett blänkade hav, till solvarma jordgubbar och till doften av nybakade rågskorpor från Andréns bageri. Jag åker Hem!

sturkö_fiska

”Det spelar ingen roll hur länge eller hur långt jag reser i den stora vida världen. Ingenting kommer någonsin att kunna mäta sig med Sturkö i Karlskrona skärgård. På Sturkö hämtar jag kraft från vågornas brus. Här förundras jag över magiska solnedgångar över Bredavik med ett blinkade Karlskrona i horisonten. Här går jag långa kvällspromenader under en strösslad stjärnhimmel i sällskap av mina systrar samtidigt som vi försöker lösa livets gåtor.” – Annika #diggarkarlskrona 

sturkö_näsvägen

sturkä_båt

sturkö_bryggan

sturkö_bredavik

sturkö_sten

sturkö_kväll

sturkö_brygga

sturkö2

sturkö_sunset


Sturkö är den största ön i Karlskrona skärgård, den bofasta befolkningen uppgår till ca 1.500 personer. Jag har spenderat i princip alla mina somrar på ön och mina föräldrar flyttade dit permanent för flera år sedan. Numera kan man åka Sturköpendeln (båt) över till Karlskrona, vilket lyft för ön! Mina smultronställen består av Sturkö Kvarn och café, Utrops naturreservat, Sturkö kyrka, Andréns bageri och Bredaviks örtagård. Här kan du läsa mer om mitt Sturkö.

18 comments

 1. Underbart! Förstår dig verkligen. Jag känner likadant med Gotland. En fin svensk sommar där slår de flesta paradisöar i världen. Hoppas ni får det fint!

  1. Ja, antar att du också får den där känslan av omedelbart lugn som sänker sig över kropp och andning. Den känslan är beroendeframkallande! Jag har bara varit på Gotland en gång, under Almedalsveckan. Inte särskilt lugnt med andra ord, det var jobb hela veckan…

 2. Ser riktigt trevligt ut. Många fina bilder!

  1. Tack Minett, trivs verkligen bra här.

 3. Åh Sturkö! Man vill ju bara dit nu. 🙂 Mitt bästa sommarställe är nog vår sommarstuga där man spenderat alla sina somrar. Sjösbo. Vi får se om den dyker upp på bloggen någon dag. Annars är att åka hem till familjen i en vanlig villa mitt bästa också. Det är som semester när man har uteterass, trädgård och sjö.

  1. Läste först ”utedass” istället för uteterass, haha! Så hade vi det länge här på Sturkö – dass alltså. Det var väl ända nackdelen då. Och att vi knappt hade ngt vatten i brunnen, så att man typ aldrig kunde duscha…

 4. Känner ingen som är en sån ambassadör för sitt hemhem som du! Jag har gett dig en liten Liebster Award om du är sugen på att haka på 🙂 http://www.155cm.se/2016/06/11/the-liebster-award/

  1. Liebster Award låter kul, ska in och kika! Och ja, Sturkö kan jag göra reklam för vilken dag som helst. Finns inget bättre ställe… 😉

 5. Tänk satt jag bor så nära onaldrig vari där…

  1. Det är dags Birgitta!

 6. Vackra bilder! Förstår att du trivs där!

  1. Tack Helena. Ja – jag är så glad för det här stället alltså…

 7. Hear hear.
  Jag lägger upp Karlskrona och Sturkö på min bucket list! 🙂

  Och så är du förstås nominerad av mig, ser fram emot dina svar. Kram!
  http://livetfrandenljusasidan.se/2016/06/12/11-resefragor-fran-freedomtravel/

  1. Får köra livepoddinspelning här ifrån framöver! Kul med frågorna, blev nominerad av 155:an också, ska genast in och kika.

 8. Vilka fantastiska sommarbilder! Längtar nu ännu mer efter solvarma klippor, glass och ledig tid.
  Svenska skärgården är verkligen fantastisk.

  1. Visst är den Cathinka! Och tack för fint beröm.

 9. Åh vilken underbar bildkavalkad. Får nog bli en dag till Karlskrona i sommar :). Ha det riktigt fint!

  1. Tack! Ja, hojta till om ni kommer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close