Close
Sista minuten-tips: så hittar du bästa resan

Sista minuten-tips: så hittar du bästa resan

Efter en lång och skön sommar börjar nu hösten så sakteliga svepa in över Sverige och jag börjar som vanligt att fantisera om möjliga (och omöjliga!) resmål.

Med tanke på de senaste lunchdiskussionerna med kollegorna är jag inte ensam om att smida planer inför nästa resa. Går du i liknande tankar och funderar på att boka en resa i sista minuten? Här är några sista minuten-tips att tänka på innan du bokar.

Sista minuten-tips: så hittar du bästa resan

1. Var flexibel

Stirra dig inte blind på närmaste avreseort. Om du ändå ska ut och resa kan du spara många hundralappar på att välja en annan avreseort än den som ligger närmast din bostad. Numera har jämförelsesajterna för flyg bra funktioner som underlättar sökningen.

2. Sy ihop din egen resa

Lågprisbolagen erbjuder billiga flygstolar till många spännande resmål. Kombinera flygstolen med boende efter just dina behov. Är du beredd på en relativt enkel standard kan du hitta prisvärda boenden via de söksajter som har specialiserat sig på boende.

3. Nöj dig inte med första bästa

Är du ute efter en billig flygresa? Boka då inte första bästa resa! Lägg lite extra tid på att jämföra olika alternativ, det lönar sig i längden. Utnyttja de jämförelsesajter som finns genom att trixa med datum/reslängd etc.

4. Var öppen för nya resmål

Stirra dig inte blind på de mest populära resmålen. Det finns många dolda pärlor där ute om du är beredd att kliva ur den berömda bekvämlighetszonen.

5. Res när ingen annan reser

Ett klassiskt tips är att undvika skollov och storhelger i den mån det går, eller i vart fall förlänga loven med några extra dagar. Se dock till att ha en dialog med skolan i de fall du reser med barn, tänk på att vi har skolplikt i Sverige.


Har du några bra sista minuten-tips som du saknar ovan får du gärna fylla på i kommentarsfältet. Gilla gärna Resfredag på Facebook för att få del av fler restips framöver.

2 comments

  1. Bra tips! Jag har ett restips också- boka långt i förväg och betala, för då när man väl åker på resan har plånboken återhämtat sig och man tror det är gratis. Kul att lura sig själv knep. 🙂 Ha en bra söndag! 🙂

  2. Ja, den är riktigt bra Katarina. Tänk vad duktig man är på att lura sig själv.. haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close