Close
Resfredag på tåget mot Kalmar.

Resfredag på tåget mot Kalmar.

Hörrni, vilken seg vecka ändå? Jag har hört flera, både vänner och familj, som har försovit sig och känt sig allmänt grådassiga. Är själv skyldig till minst en försovning, och början av veckan var min absolut segaste på länge. På söndag väntar dessutom vintertid (som jag för övrigt trodde vi typ röstade bort för ett par år sedan, men tydligen inte!?). För min del måste jag ha roliga grejer att se fram emot, det går liksom inte annars. Här är fem grejer jag ser fram emot innan advent kommer och lyser upp tillvaron!

En regnig resfredag på tåget mot Kalmar.

#1. En helg i Kalmar

Jag sitter faktiskt på ett tåg i skrivande stund…

… för en helg i Kalmar med Resfredags Svenska Pärlor! KUL uppdrag via Destination Kalmar. Planen är att möta upp min syster Mimmi, och tillsammans ska vi fika, gå på museum, strosa runt på slottet (ett av Sveriges absolut finaste!) och äta gott – en perfekt weekendresa med andra ord. Kalmar ligger bara tio mil från min hemstad Karlskrona och har under flera år utsetts till Sveriges sommarstad. Jag brukar faktiskt mest hänga där runt advent, på julmarknad/mässa på Kalmar slott. Blir aldrig besviken på den!

#2. Höstlov och halloween

Idag är barnens sista skoldag innan höstlovet. Nu väntar halloween-disco, halloween-kalas och halloween-pyssel dagarna i ända. För egen del tänkte jag ta itu med höstblommorna utanför…

höstlov halloween

… för att matcha hur det brukade se ut när jag var föräldraledig. (Just nu känns det mest ut som en öken utanför vår ytterdörr.) Själva halloween är en kul grej för barnen, men jag ser mest fram emot att ta dem till kyrkogården och tända ljus under Alla Helgona-helgen. I övrigt väntar ett ganska lugnt höstlov på hemmaplan med jobb som vanligt. Aktiviteter råder det dock ingen brist på, utöver halloweengrejer verkar det som att gokart, innebandycup och padelcamp står på schemat.

#3. Alltid vara vi (och att fortsätta fylla på kulturkontot)

Jag håller ständigt span på olika konserter och teaterföreställningar. I veckan bokade jag ”Alltid vara vi” på Stadsteatern. Tänker att en story som till lösa delar är byggd på musik från Veronica Maggio och Oskar Linnros aldrig kan vara fel, särskilt inte när Oscar Töringe (från Tunna Blå Linjen) är inblandad som en av skådespelarna.

att göra i karlstad

Hoppas även snart kunna dra med mina tjejer på balett, vi har pratat om det länge nu.

#4. Utlandsresorna.

Igår hämtade vi ut hela familjens pass hos polisen i Haninge. HURRA för det! Vågar i och för sig inte jinxa något, meeeeen visst är det en fin känsla att ha ett gäng biljetter bokade och planerade framöver.

Först ut är Skottland via en sväng till Köpenhamn, där jag tänkte passa på att träffa en kompis.

#5. Dagsljusutmaningen

Båstad Hiking Festival Hålehall
Glad stubbe på Bjärehalvön.

Hela november tänkte jag köra en liten utmaning med mig själv = att komma ut på en promenad varje lunch. Någon som hakar på? Tänker att det är extra angeläget att lapa i sig så mycket dagsljus det bara går nu när det blir mörkare för varje dag.

Nu ska jag snart byta tåg i Alvesta (vet ej vilken gång i ordningen, men MÅNGA är det). Trevlig helg på er – och följ gärna Resfredag på Instagram om du vill ha uppdateringar om Kalmar ett par dagar framåt.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Omslagsbild: tidigare besök i Kalmar.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close