Close
Resfredag och trender sommaren 2017

Resfredag och trender sommaren 2017

Sommaren är inte slut (den har väl knappt börjat enligt vissa), men det är ändå dags att summera ett gäng trender från mina flöden i sociala medier från sommaren 2017. För jo, det fanns vissa företeelser som utmärkte sig!

RESFREDAG: 11 augusti 2017

#1. Uppblåsbara enhörningar och/eller flamingos i pool

Jag kan liksom inte sluta förundras över hur konsumtionstrender sprider sig som en löpeld över världen. I år skulle visst alla flyta runt på en flamingo, eller för all del en enhörning. Check på den? Nej, vi köpte en hederlig gammal luftmadrass till vår pool i Istrien.

sommaren 2017 hav och logi
Inga flamingos i relaxen på Hav och Logi (Tjörn) så långt ögat kan nå!

#2. Astrid Lindgrens Värld

Jag förstår att det är utmärkande för barnfamiljer, men mitt flöde har i alla fall överösts av bilder från utflykter till Astrid Lindgrens värld. ALLA HAR VARIT DÄR… utom vi. Jag förstår dem, ALV är magiskt på alla sätt och vis. Nästa sommar ska vi dit, så är det bara! (Dessutom har Linnea/Lanclin lovat sängplatser om vi kommer, det får vi ju inte missa.)

#3. Takbarer i Stockholm

När jag har hoppat studsmatta har andra tydligen roat sig på diverse takbarer i huvudstaden. Nyöppnade TAK verkar stå högt i kurs, liksom Haymarket och Urban Deli. Vill du själv haka på trenden att takbarshoppa hittar du mer inspiration här.

takbar
Katarina/Äntligen Vilse är sommarfin på Haymarkets takbar.

#4. Konsertsommar

Japp, Håkan Hellström och Coldplay tycks ha samlat ihop en ansenlig skock av Sveriges befolkning under sina konserter i sommar. Jag är totalt otrendig och har varken varit på Håkan eller Coldplay, även om jag hemskt gärna skulle vilja. Sista gången jag var på ”riktig” konsert var på Ricky Martin i Miami 2005. Skärpning Annika!

#5. Samma gamla visa om det svenska sommarvädret

Jag vet. Ni vet. Ingenting förenar oss svenskar så mycket som att prata om vädret! Att prata om temperaturen känns nämligen betydligt tryggare än att diskutera religion eller politik. Antingen är det för varmt, för kallt, för regnigt eller för blåsigt. Sommaren 2017 lär i alla fall inte gå till historien som den varmaste sommaren någonsin, så mycket kan vi väl ändå enas om.


Hur många punkter kan du checka av på listan? För dig som är nyfiken på fler veckosammanfattningar om att resa hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka.

10 comments

 1. Kul lista!

  Pool är inte min grej. 😉 Men jag var på Astrid Lindgrens värld när barnen var små, jag var på Coldplay på Ullevi och jag har besökt TAK.

  Vädret hade jag tur med denna sommar. Det var varmt och soligt (nästan) hela tiden de veckor jag var hemma i Strängnäs. Och i Kroatien (som du vet) fick man ju värme så det räckte … 😉

  1. Haha, då har du ändå lyckats pricka av några av punkterna… Ja, Kroatien verkar ha exploderat i värme sedan vi åkte därifrån!

 2. Kan nog bara pricka av en punkt, men typ 7 gånger istället då….. Konsertsommar…Depeche Mode i Stockholm, Aten, Köln, Lissabon o Warszawa, Rammstein i New York och PetShopBoys i Berlin :-).

  1. Wow, vilken konsertsommar! Stort!

 3. Så spot on! Du har lyckats pricka i princip allt. Om jag skulle lägga till en till punkt på listan skulle det vara att på Instagram trendade bilder från Kroatien. Det känns som om ”alla” varit där i sommar.

  1. Hehe, tack Minett! Och håller VERKLIGEN med om Kroatien – skrev faktiskt om den just den sommarhajpen i ett tidigare inlägg: https://resfredag.se/resfredag-och-spaningarna/

   Nu tar vi sikte på höst, ska bli kul att se vad som trendar framöver! 🙂

 4. Håkan Hellström har jag hunnit med och det var fantastiskt som alltid. Men ja Astrid Lindgrens värld står också på vår lista inför sommar 2018 och inte en enda flamingo har jag flutit runt på!

  1. Ja, Håkan och ALV får jag nästan bakläxa på känner jag!

 5. Alltså det där med flamingos och enhörningar i polen är ju lite festligt. Nu när vi var i Kroatien var polen fylld av dom men jag fattar inte riktigt grejen. Svindyra var de också. Vi gick mot strömmen och flöt runt på en uppblåsbar glass istället 🙂 Det är nog bara punkt 5 jag kan bocka av på din lista, för vädret har jag gnällt på mer än en gång. Astrid Lindgrens värld tänkte vi åkt till men det blev tyvärr inte av, fast vi var i alla fall där förra sommaren.

  1. Jag fattar inte heller grejen riktigt, men just enhörningar generellt är VÄLDIGT populärt just nu. Vi kunde inte ens flyta runt på vår vanliga luftmadrass eftersom getingarna gick bananas av den. Synd, för det finns få saker som är så härliga som att flyta runt på en madrass i poolen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close