Close
Påsklov och veckans fem

Påsklov och veckans fem

I veckan slog mars över till april, och sällan har väl en månad känts så evighetslång. Beskeden, uppdateringarna och nyheterna har avlöst varandra, och jag tänker att det inte är så konstigt att jag känner mig både trött och uppgiven mellan varven. Här kommer veckans fem, med fokus på roligheter istället för tråkigheter!

Påsklov och veckans fem

#1. Påsklov!

Japp, snart kommer de stora barnen hem från skolan och det är dags att kicka igång det här påsklovet. (Förvisso ett helt annat än det vi hade planerat för, med bröllop, finbesök från Skottland och konserter med både Danny Saucedo och Molly Sandén.) Den färgglada chokladgirlangen på omslagsbilden som jag fick i födelsedagspresent passar utmärkt också i påsktider, i övrigt ska jag se vad jag kan rota fram för påskpynt i lådorna där nere.

påslov på sturkö
Foto: Monica B

På Sturkö blommar påskliljorna och jag hade gett ungefär vad som helst för att sitta i min systers sagolikt söta veranda just nu. Å andra sidan skulle vi ha spenderat påsklovet här i Stockholm i år, så det är ingen idé att gråta över spilld mjölk som inte ens är utspilld.

Min dotter Julia kan för övrigt inte riktigt acceptera det faktum att hon inte får gå och ”påska” hos grannarna i år, men nu kan vi (surrealistiskt nog) hänvisa till statsministerns besked om att ”Påskkäringarna får ställa kvasten på parkeringen”. Vi funderar nu istället på att köra en digital påskkärringrunda i år, så att barnen ändå får klä ut sig och påska för släkten på avstånd!

#2. Veckans finaste postleverans

present nelly

Veckans absolut finaste postleverans kom från min resebloggskollega Sandra/Lifs resor. Daniela/Discovering the Planet drog igång en rolig bloggpeppstråd bland oss resebloggare, där de som ville fick vara med i ett kedjebrevsliknande initiativ för lite uppmuntran i dessa märkliga tider. Jag fick äran att ta emot en urfin klänning sydd av Sandra. Tyget, som heter ”Björk” är också ritat av Sandra och tryckt på ekologisk bomull.

Sandra har ett tidigare förflutet som egenföretagare i klädmärkesbranschen, och hennes gamla instagramkonto Ruff&Morr är ett bevis på hennes talang. Nelly har vägrat klä av sig klänningen sedan den damp ner i posten, och verkar nu vara redo för både vår och sommar. TACK SANDRA!

#3. Social distancing vs Distant socializing

tyska
– Der Tagesspiegel

Jag är glad att jag via min släkt i Tyskland, Storbritannien och USA får dagliga uppdateringar om läget, vilket också ger mig nya perspektiv i vår lilla Sverigebubbla. För några dagar sedan fick jag tips om en artikel i Der Tagesspiegel, som handlar om Social distancing vs Distans socializing. Jag älskar vinklingen att vi visst kan umgås, även om vi inte ses IRL. Jag och mina vänner och släktingar chattar, ringer via Skype, och i veckan fick jag uppleva min första digitala AW med några vänner. Tänk va, det öppnar sig bokstavligen talat en hel värld med hjälp av digitala verktyg. Det kommer om inte annat barnens digitala påskkärringrunda att bli ett bevis på!

#4. Hemestertider

En annan positiv vinkling på hela grejen med Corona/Covid-19 är turistnäringens alla initiativ som just nu exploderar i mina flöden. Många av dem var säkert planerade sedan tidigare, men blir extra aktuella inför kommande semestrar på hemmaplan.

Att resa behöver inte betyda åka långt bort. Ibland finns de bästa, finaste, roligaste och knasigaste upplevelserna precis runt hörnet.

– Visit Örebro

Ett tips är att spana in Visit Örebros nya sida om Hemestertider, där min svenska pärla om Örebro också får vara med på ett hörn!

#5. Ljusglimtarna i vardagen

solljus i mars

Dagens sista punkt får bli en påminnelse om att försöka ta tillvara på ljusglimtarna i vardagen. För visst finns det sådana, det tror jag att alla håller med om. För egen del hittar jag många av mina utomhus under långpromenaderna. Solljus mot kinden, klar luft i lungorna och långa promenader är min bästa medicin just nu.

Trevlig helg!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

11 comments

 1. Så roligt att Nelly gillade klänningen och att hon nu kan möta våren med björkar på magen. Kanske dags att öppna upp min webbshop igen när konsultuppdragen tryter. 😀

  1. Låter som en bra idé att öppna upp tycker jag! Tråkigt att höra om trytande konsultuppdrag dock… usch och fy, världen är upp och ner.

  2. Jag älskar ditt björktyg, Sandra! Säljer du? /Annikas syster Monica

   1. Hej Monica. Vad kul att du gillar tyget. 🙂 Hör av dig på sandra.lifsresor@gmail.com så ska vi se vad jag kan ordna.

    1. Hurra, lite business här kommentarstråden – mer sådant tack!

     1. Ja nu får vi alla vara kreativa!

 2. Wow vilket fint tyg och klänning. Känner mig faktiskt superdeppig varje dag sedan en vecka tillbaka. Innan tyckte jag det var fine med detta kaoset men nu är jag överlägset mest glad för att vara frisk (och att de i min närhet är det såklart). Måste göra något roligt nu innan jag blir galen.

  1. Visst är det superfint? Jadu, det är så oerhört märkliga tider. Bara att ta dag för dag nu. Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close