Close
Orust, Smögen och Gotland, dags för roadtrip igen!

Orust, Smögen och Gotland, dags för roadtrip igen!

Sommardagarna fortsätter lunka på i maklig takt och som jag njuter! Större delen av den här sommaren jag har spenderat på vår sommarö i Karlskrona, med ett par avstickare till Filippinerna, (hem till) Stockholm och en sväng nere på Österlen. Den här veckan kör vi ett sista ryck och satsar på västkusten i form av Orust och Smögen, för att sedan åka vidare mot Gotland.

roadtrip mot orust

Orust, Smögen och Gotland – här kommer vi!

Varje år kör vi en turné till både Blekinge och västkusten för att hälsa på familj och vänner. Just den här sommaren har fokus legat på Blekinge, men vi glömmer såklart heller inte bort familjen på västra sidan av Sverige. Idag kör vi mot min mans familj på Orust, för att sedan fortsätta mot räkmackorna i Smögen innan vi återvänder till Sturkö.

Senare i veckan packar vi om väskorna igen för att köra mot Gotland, och testar den här gången att komma hem båtvägen via Oskarshamn – Visby – Nynäshamn. Det innebär att vi i princip landar framför tröskeln hemma i Nynäshamn. På köpet får vi förhoppningvis en härlig familjesemester på Gotland.

Tyvärr verkar vi inte vara de enda som kommit på den briljanta idén att åka till Gotland, det var riktigt svårt att få tag i boende. Efter många om och men bokade vi till slut ett dyrt rum på Pensionat Lövängen i Ljugarn, långt bort från Visby (varken sängkläder eller städning ingår i priset på 1300 SEK/natt.) Hur som helst, nu behöver jag lite hjälp från er! För vad gör man egentligen på Gotland? Jag har bara varit i Visby en enda gång under Almedalsveckan och då var full fokus på jobb och mingel. Jag har hört mig för bland vänner och bekanta, och hittills fått rekommendationer om att besöka bl.a. Vitviken ovanför Åminne strand, Lummelundagrottorna, och såklart raukarna på Fårö. Jag har också fått en hel massa restaurangertips i form av Orlando’s Jamaican, Oxö Fårö, Kutens, Gothems Cantinas Y Casitas och Isola Bella. Vi stannar bara under knappa två dagar, så vi behöver välja våra stopp med omsorg!

sturköpendel

Hela familjen framför Sturköpendeln på vår älskade sommarö. Vi hade glädjen att prova ett Sommarkort från Blekingetrafiken under hela sommaren och har varit flitiga resenärer på båten mellan Karlskrona och Sturkö.

Foto: Linda Engström

10 comments

 1. I know hutlösa priser på sommaren!!! Vi betalde ju oxå 1250
  Spänn för ett vandrarhem på midsommar… Familjerum och den delad toalett / dusch etc…

  Ha en skön road trip!

  Kul m Gotland!

  Öland & Gotland pratade vi om nästa sommar faktiskt.

  Kramar

  1. Mm, och då ingår inte frukost! Oh, well… Öland är också supermysigt, åk dit!

 2. Glömde skriva men finns ju något Pippi land där som jag tycker många besökt i somnar!

 3. Min lista från Visby har du ju men utöver raukarna så skulle jag även säga stränderna på Fårö. Snygg bild!

  1. Eller hur snygg? Ja, raukar och stränder står på önskelistan.

 4. Åh så härligt med Gotland! Som du nog redan vet älskar jag den ön så tycker ni gör helt rätt 🙂 Jag har lite gotlandstips i bloggen, men rent generellt så rekommenderar jag att skippa Tofta – gör ni det finns det typ bara härliga ställen. Åk till ett kalkbrott och bada! (Blå lagunen t ex). Även Ihreviken är fint även om det också är lite turistigt. Häng en halvdag i Bungenäs (bloggade precis om det). Ät saffranspannkaka med salmbärssylt. Smaka saffrans-honung-glass! Minns att jag tyckte det var kul med Bungemuseet när jag var mindre, lite Skansen-feeling (kan ju ha ändrats så kolla upp först kanske). Ät fisk i Lergrav. Fårö är ju fantastiskt om man slipper bilköerna… Ja, det tar aldrig slut 🙂

  1. Åh, så många bra och fina tips. TACK!

   1. Vi tog dig på orden, både Blå Lagunen och Bungenäs. Bilköerna var inte nådiga, vi orkade vänta i 30 min – sedan vände vi bilen och drog vidare. Tack igen för bra tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close