Close
Lodgebaren i Sälen

Lodgebaren i Sälen

Jag har svårt att identifiera mig som ”utförsåkare”, blotta åsynen av en skidbacke gör mig lite skakig i benen. Däremot är jag  beredd att knäppa på mig pjäxor och ploga nerför barnbacken enbart för att kunna rättfärdiggöra ett besök i Lodgebaren i Sälen.

Utanför Sälens Ski Lodge, som ligger vid Snötorget i Lindvallen precis vid foten av backen, står skidorna givakt medan dess ägare stolpar omkring i pjäxor och värmer upp frusna tår och nästippar framför öppna brasan inne på Lodgebaren. Här är det ”ski in” och ”ski out” som gäller. Ett nöjt sorl genomsyrar lokalen, folk njuter av julledigheten och verkar höga av känslan av att utan bekymmer susa nerför skidbackarna. Ett och annat frustrerat och trött barnskrik hörs också, men som småbarnsförälder filtreras de där skriken på något märkligt sätt förbi. Min fyraåriga dotter har precis kört några åk i barnbacken, och stolt som en tupp inser jag att hon ärvt sin pappas skidgener snarare än mina. Det är värt att fira! Två stora koppar varm choklad och en bulle senare är vi redo att ge oss ut i kylan igen.

Följande dag är lokalen så pass fullsatt att vi vänder redan i dörren. Vi bestämmer oss för att istället gå den korta promenaden ”hem” till vår hyrstuga och vispa ihop egen varm choklad. Ogillar man mycket folk och högljudda semesterfirare ska man inte åka till Lindvallen under högsäsong. Själv tycker jag om känslan av ”mycket”, men bara till en viss gräns. En dag på Lodgebaren får därför hemskt gärna följas av en mysig fika hemma i stugan. Omväxling förnöjer!

4 comments

  1. Just de backarna kommer alltid ha en särskild plats i mitt hjärta, det var där jag tog de första mer kontrollerade svängarna på skidor för 5 år sedan… Skidskolan levererade bra, vi blev dom galna i snö och skidåkning… 🙂

    1. Härligt att höra Aktiva Dagar! Jag tror att det får bli skidskola för mig också nästa gång, kan inte skjuta upp det längre… 🙂

  2. Shit vad härligt ändå! 🙂 Ser fantastisk ut den där baren. Jag är så sugen på att åka på skidsemester, enda problemet, jag kan inte åka utför.

    1. Det behöver inte alls vara ett problem Katarina, jag kan inte heller åka utför! 🙂 Det finns mängder av fina längdspår, dessutom otroligt vackra skogspromenader med snön som glittrar överallt. Att bara hänga i stugan i underställ och läsa böcker framför brasan ska inte heller underskattas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close