Close
Karlskronas bästa restauranger: 5 personliga favoriter

Karlskronas bästa restauranger: 5 personliga favoriter

Det hinner hända en hel del på restaurangfronten mellan mina besök i hemstaden, vilket gör det extra roligt att åka dit och uppdatera mig när tillfälle ges. Här kommer en högaktuell tipslista om Karlskronas bästa restauranger. Smaklig måltid!

Fler Karlskronatips: Weekend i Karlskrona – en guide till staden i havet

Vinberga Vinkiosk Karlskrona

Karlskronas bästa restauranger? 5 fina (och goda) tips att spana in.

#1. Vinberga Vinkiosk – fine dining med hög service

Vinberga Vinkiosk Karlskrona

Vill du ha Karlskronas bästa restaurangupplevelse? Boka bord på Vinberga Vinkiosk, som utöver personligt bemötande och fin service erbjuder ett kök att ständigt återkomma till. Ägarna Johan, Elias och Björn har satt fine dining på Karlskronas restaurangkarta och för det är vi dem evigt tacksamma! Menyn i matsalen (där bordsbokning absolut rekommenderas!) skiftar ”efter säsong och humör” vilket gör att inget besök är det andra likt. Vill du hellre hänga i baren finns tillgång till en barmeny, även den skiftande från vecka till vecka.

Läs mer på hemsidan Vinberga Vinkiosk

Adress: Landbron 1, Karlskrona

Tips! Nu har ägarna till Vinberga Vinkiosk även öppnat upp verksamhet i grannlokalen (före detta Smoke). Restaurangen ifråga heter Bette – tänk krog med lyxkänsla så får du en aning om vad som väntar.

#2. Antonio’s – italienare med utsikt

Antonios Karlskrona

På Antonio’s får du känslan av en lyxigare variant av italiensk kvarterskrog, fast den här gången i Karlskrona-format. Propert klädda servitörer, ljuvliga solnedgångar utanför fönstret och en snygg inredning skapar bra förutsättningar för ett lyckat restaurangbesök. Här kan du njuta av livets goda i form av antipasti, nygräddad pizza och god dryck. Missa för allt i världen inte den fluffiga marängskapelsen fylld med citronglass, den spelar i en egen liga!

Läs mer på hemsidan Antonio’s

Adress: Borgmästarekajen 34A, Karlskrona

#3. Biobaren – burgare i filmmiljö

Har du också tröttnat på konceptet med tråkiga och stimmiga foodcourts i anslutning till biografkomplexen i de större städerna? I Karlskrona vet vi bättre! Här huserar Biobaren i anslutning till Karlskronas biograf på en av stadens huvudgator, vilket blir en osedvanligt lyckad kombination. Kom som du är, beställ in en burgare och sjunk ner i en av fåtöljerna – Biobarens ambition om att vara ”som ett extra vardagsrum” har uppenbarligen gått i lås. Personalen är trevlig, stämningen skön och maten bra, hit går jag gärna.

Läs mer på hemsidan Biobaren

Adress: Ronnebygatan 28, Karlskrona

#4. Blomlöfs på Saltö – skärgårdsdelikatesser från havet

Blomlöfs Saltö Karlskrona

Under många år var Blomlöfs Rökeri i Brömsebro i norra Blekinge ett givet utflyktsmål för oss karlskroniter. Nu har Blomlöfs äntligen (!) öppnat upp i Karlskrona och närmare bestämt vid Saltö fiskhamn. I de snygga lokalerna nere vid vattnet finns både restaurangdel och en fiskbutik/saluhall med diverse läckerheter och delikatesser. Blomlöfs på Saltö blir därmed ett perfekt stopp både för att stilla hungern och för att köpa hem fina presenter.

Läs mer på hemsidan Blomlöfs på Saltö

Adress: Saltö fiskhamn, Karlskrona

OBS! Restaurangtipsen 1-4 ovan håller öppet under kvällstid, men visst förtjänar Blomlöfs på Saltö en plats på listan trots att de stänger redan klockan 15. Förhoppningsvis öppnar de upp för kvällsbesök framöver!

#5. Fler restaurangtips i Karlskrona

Elsas Lilla Cafe Karlskrona
 • Elsas lilla krog: Elsas är en av få restauranger i Karlskrona som har generösa öppettider, inklusive lunch och söndagar. Här finns allt från fika och mackor till bakad potatis och sallader, men det säkra kortet är och förblir Elsas pizza. Adress: Ronnebygatan 30
 • Dilkusch: Äntligen (!) har Karlskrona fått en riktigt bra indisk restaurang. Jag kan varmt rekommendera deras Chicken Tikka Sizlar, som givetvis ska ätas med naan-bröd vid sidan. Adress: Södra Smedjegatan 3
 • Montmatre: Det här är Karlskronas svar på en klassisk Lady och Lufsen-miljö. Restaurangen har vid det här laget hunnit bli en klassiker i Karlskrona och håller forfarande måttet. Adress: Ronnebygatan 18
 • Sumo Sushi: När ämnet hämtmat kommer på tal slutar det oftast med att vi tar hem mat från Sumo Sushi. Här väntar både sushi och andra rätter som alltid håller måttet, dessutom med en snällare prislapp än Kai Krog. Adress: Borgmästaregatan 9
 • Michel’s Mat och Sånt: När vi är sugna på ett skrovmål med snabbmatskaraktär kan man räkna med att Michel’s levererar i ur och skur. Adress: Ronnebygatan 30
 • Paraply Pop Up vid Fisketorget: Besöker du Karlskrona under sommartid? Grattis! Då lägger Karlskrona i ännu en växel i restaurangsammanhang. Ta dig till Fisketorget och räkna med festlig stämning, mat och dryck. Öppet alla dagar i veckan mellan 12:00-22:00 från början av juni till mitten av augusti.

Vill du ha tips på caféer och fik i Karlskrona? Läs mer här: Karlskronas bästa café, fik, konditori, bageri och chokladbutik


Gilla gärna Resfredag på Facebook för fler tips och reseinspiration! (Omslagsfoto: Vinberga Vinkiosk.) Inlägg publicerat maj 2023, men uppdaterat i mars 2024.

5 comments

 1. Kai Krog är en av mina favoriter i hela Sverige. Älskar det innovativa, personalen, utsikten, drinkarna…Min FB-profilbild just nu är därifrån.

  1. Men så underbart att höra! Det är väl ungefär det bästa betyget man kan få – hoppas att någon från restaurangen läser den här bloggen (och kommentarerna…).

   1. Och nu har de klappat igen för gott. 🙁

    1. Att Kai Krog stänger är en förlust för Karlskrona. Förhoppningsvis öppnar de snart igen i ny regi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close