Close
Jobba hemma-dagen

Jobba hemma-dagen

En ”vanlig” jobbdag på stranden. Jaaaa tack!

Min nuvarande tjänst innebär att jag helst bör vara på kontoret i princip varje dag. Året om. Ni förstår att det inte rimmar jättebra med mina planer på att haffa en resa så snart jag får chansen. Mitt drömjobb? Åh, ett jobb där jag kan jobba när jag vill, hur jag vill och såklart, vart jag vill i hela världen. En inspirationskälla är min svägerska som spenderade några månader samtidigt som oss i Thailand, där hon bland annat jobbade som personlig coach. Hennes arbetsplats varierade från dag till dag, timme till timme, beroende på hur hon själv la upp sina arbetsdagar. Ena stunden såg jag henne gå promenader längs stranden inbegripen i djupa livscoachningssamtal med någon av alla kunder. Senare samma dag kunde hon köra ett par coachsamtal med kunder i Sverige via Skype. Däremellan satt hon med en smoothie i skuggan bredvid poolen och mejlade offerter hit och dit.

I morgon är det tydligen den officiella ”Jobba hemma-dagen”, ett alldeles klockrent initiativ i mitt tycke! Jobba hemma-dagen går ut på att uppmärksamma en kultur där prestation värdesätts framför närvaro. Prestation framför närvaro. Det borde vara självklart, eller hur? I morgon har jag dessvärre möten i stort sett hela dagen (fysiska möten med tillhörande kaffe verkar tydligen vara A och O i den ideella sektorn där jag arbetar!), men jag hoppas att jag också snart får chansen att jobba hemma. Gärna från ett varmt land, men det kunde ni kanske gissa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close