Close
How Far I’ll Go (och andra låtar som får mig att längta bort)

How Far I’ll Go (och andra låtar som får mig att längta bort)

Jag har legat däckad ett par dagar på soffan och våndats över att vara sjuk. Det som har räddat mig från total misär är mina spellistor på Spotify och diverse klipp på Youtube. Usch och fy vad trist livet vore utan musik!

Jag hade nästan ropat hej och tänkte att jag kanske hade oanade krafter att stå emot barnens förskolebaciller. Det hade jag inte. Oförmågan att formulera mina tankar till läsbara och tänkvärda blogginlägg är ett faktum, däremot har min dator och telefon fått arbeta hårt på andra plan. Jag har inte orkat så mycket mer än att kolla på cirka jättemånga Youtubeklipp med schysta låtar och scrollat på Spotify efter gamla (och nya!) favoriter. Att vi lyssnar på musik är i och för sig mer regel än undantag i vårt radhus, både jag och Tobias kommer från familjer där musiken alltid har haft en central plats i hemmet. Just nu delar jag och döttrarna för ovanlighetens skull en gemensam favoritlåt i form av How Far I’ll Go från Disneys senaste storfilm Vaiana (som för övrigt är nummer 56 över Disneyklassiker, respekt!). Jag har ofta det här paradnumret på repeat när jag springer, för mig symboliserar sången mycket av den längtan ut i världen som har drivit mig att resa genom åren. 

See the line where the sky meets the sea? It calls me!

how far I'll go
Toscana, Italien.

How Far I’ll Go

I’ve been staring at the edge of the water
’Long as I can remember, never really knowing why
I wish I could be the perfect daughter
But I come back to the water, no matter how hard I try
Every turn I take, every trail I track
Every path I make, every road leads back
To the place I know, where I can not go, where I long to be
See the line where the sky meets the sea? It calls me
And no one knows, how far it goes
If the wind in my sail on the sea stays behind me
One day I’ll know, if I go there’s just no telling how far I’ll go
I know everybody on this island, seems so happy on this island
Everything is by design
I know everybody on this island has a role on this island
So maybe I can roll with mine
I can lead with pride, I can make us strong
I’ll be satisfied if I play along
But the voice inside sings a different song
What is wrong with me?
See the light as it shines on the sea? It’s blinding
But no one knows, how deep it goes
And it seems like it’s calling out to me, so come find me
And let me know, what’s beyond that line, will I cross that line?
The line where the sky meets the sea? It calls me
And no one knows, how far it goes
If the wind in my sail on the sea stays behind me
One day I’ll know, how far I’ll go – text © Warner/Chappell Music, Inc

… och ett gäng andra låtar som får mig att längta bort

 • Havana – Camila Cabello
 • The sound of Silence – Simon & Garfunkel
 • Hotel California – Eagles
 • Better together – Jack Johnson
 • Miami – Will Smith
 • Waka Waka (This time for Africa) – Shakira
 • Good Life – One Republic
 • Viva la Vida – Coldplay
 • Goliat – Laleh
 • Om du lämnade mig nu – Lars Winnerbäck
 • 99 Luftballons – Nena
 • Don’t speak – No Doubt

Ni hittar alla låtarna ovan i min spellista här: Resfredag låtlista. Hur ser er låtlista ut, har ni några tips på sånger som ni förknippar med ert resande att dela med er av?

2 comments

 1. Det är verkligen en underbar låt, How Far I’ll Go! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close