Close
Hej sommarlov och hej Karlskrona!

Hej sommarlov och hej Karlskrona!

Betalt samarbete med Hey Kiddo Nanny.

Det är fredag, jag befinner mig i Karlskrona för studentfirande och visst är den ljusnande framtid vår!? Här kommer veckans fem.

Hej sommarlov och hej Karlskrona!

#1. HURRA för sommarlov 2021

Efter ännu en termin med hårda coronarestriktioner är det dags för barnen att gå på sommarlov, ett långt sådant i år. Vi föräldrar får inte vara med på skolavslutningen den här gången heller, och jag måste erkänna att det känns konstigt att jag typ missat hela Nellys första år i skolan? Jag vet knappt vilka barn som går i hennes klass, ännu mindre vilka föräldrarna är – och har inte varit innanför skolans väggar på många månader. Det är med blandade känslor vi går på ledighet den här sommaren (också).

#2. Familjepusslet och barnpassning

Knappt har sommarlovet börjat innan det är dags att planera hösten. Nu börjar så sakteliga saker och ting börjar återgå till någon slags normalitet efter att vi (alla) mest har hållit oss hemma. Vissa saker ska jag verkligen hålla fast vid, mer luft i schemat och mer hemmafix till exempel.

sturkö

Andra saker får gärna återgå till det vanliga, även om det innebär att logistiken på hemmaplan blir en utmaning. Vi har just nu turen att ha en systerdotter som bor nära oss för hjälp med barnen när det krisar, men annars är olika barnvaktstjänster alltid ett bra tips. Hey Kiddo Nanny erbjuder hjälp med säkerhetsutbildade barnvakter till allt från sporadisk till regelbunden hjälp med exempelvis hämtning från förskolan eller annan avlastning i vardagen. Här finns prisexempel och kostnadsförslag för dig som är nyfiken på hur mycket en sådan tjänst kostar.

#3. Frukostwebinarium med Tyska Turistbyrån

tyska turistbyrån

Förra veckan fick jag nöjet att packa upp ett frukostpaket från Tyska Turistbyrån…

tyska turistbyrån

… för att sedan logga in och lyssna på läget i Tyskland just nu.

Det pratades allmänt om hela coronasituationen – och vi fick också ta del av inspirerande nyheter via direktlänk från Berlin!

tyska turistbyrån

Det jag fastnade mest för var presentationen av Humboldt Forum på Spreeinsel (i anslutning till Museumsinsel!), som äntligen är färdigbyggt efter att ha varit en byggnadsplats ungefär hur länge som helst. Det här nya ”kulturhjärtat” i Berlin-Mitte är tänkt att bli en samlingsplats för både museer, tillfälliga utställningar och evenemang. Jag läste juridik på Humboldt Universität när det begav sig, och tycker det är spännande att se hur Berlin knyts ihop lite i taget. Jag gissar att Tyskland är ett av de första länderna jag kommer att vilja åka till när pandemin lättar ytterligare.

#4. Utflykt till Utö

tips utö

I måndags hoppade jag och en kompis på färjan till Utö, en finfin ö som ligger i närheten av Nynäshamn. I samma sekund det blir sommarlov fylls färjan snabbt med semestersugna gäster, så vi passade på medan det fortfarande var lugnt. Jag tog sommarens första dopp och tvekade inte ens. Stort ju!

#5. Äntligen hemma igen!

Och ja, fler dopp lär det bli nu i helgen. Nästan ett helt år tog det alltså innan jag kände att det var läge att åka ”hem” till Karlskrona igen. Jag och Nelly körde hit igår, och stannar över helgen.

En av storkusinerna tar studenten vilket vi ska fira utomhus på Sturkö – med både baluns och ballonger. Jag har städat villavagnen och känner mig ungefär hur lycklig som helst över att vara här igen.

Läs mer: Att bo i villavagn (och så blev inredningen)

Igår kväll mötte Sturkö oss med en solnedgång som hette duga – en fin välkomstpresent må jag säga! Nelly och jag käkade kvällsmat på bryggan…

sturkö

… men innan vi gick tillbaka hem igen ställde jag upp min trasiga mobilkamera för att föreviga kvällen. Sakta men säkert väcks min fotolust till liv efter att ha varit slumrande genom en hel pandemi. Vi får väl se var det här slutar.

Trevlig helg. Nu ska vi strax fira en nybakad student!


Inlägget är ett betalt samarbete med Hey Kiddo Nanny. För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close