Close
God natt från Läckö slott!

God natt från Läckö slott!

Just nu befinner vi oss på en familjefokuserad roadtrip i västra Sverige som går under namnet #västgötaturen – och dagarna susar fram i takt med kilometrarna vi avverkar på vägarna. Vi började med en heldag på Karlsborgs fästning vid Vätterns strand (både vi vuxna och barnen fascinerades av omgivningarna och de historiska skildringarna, och kommer förmodligen att återvända redan på söndag!), fortsatte mot en cykeltur längs Göta kanal (Nelly blev helt tagen av hela slussgrejen, har hon måhända sin karriär utstakad redan nu?), hängde en heldag på äventyrsbadet Arena Skövde (våra barn är verkligen vattendjur) – och tidigare ikväll landade vi mitt i en sommardröm vid Läckö slott.

God natt från Läckö slott

läckö slott
läckö slott
läckö slott
läckö slott
läckö slott
läckö slott
läckö slott

Slottet är en osedvanligt vacker byggnad, som från början var en medeltida befäst biskopsborg. Under 1600-talet satte greve Magnus Gabriel De la Gardie tänderna i slottet – och gjorde det med den äran. Idag räknas slottet till ett av Sverige vackraste och ett besök här har stått på min önskelista under många år. Det vita barockslottet ligger på Kållandsö, som är Vänerns näst största ö (störst är Torsö, där min man Tobias hängde när han var liten.)

De första två nätterna bodde vi i ett gammalt slusshus precis bredvid Göta kanal vid Norrkvarn, ett unikt boende som vi lär minnas länge. Ikväll har vi istället checkat in på ett av femton hotellrum vid naturum Vänerskärgården – Victoriahuset, ett annat boende utöver det vanliga. Byggnaden rymmer både ett naturum, restaurangen Hvita Hjorten och hotellrum i en ultimat blandning. Och nej, det är inte bara jag som hyllar det här naturnära hotellboendet med utsikt över det magnifika slottet – det finns även med i White Guides lista över Sveriges bästa hotell i Västra Sverige för 2019.


Resan görs inom ramen för ett samarbete med Västsverige, läs mer under Västgötaturen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close