Close
Fredagstankar från en villavagn på Sturkö

Fredagstankar från en villavagn på Sturkö

Tänk, här sitter jag nu till sist i mitt alldeles egna lilla soffhörn, i vårt alldeles eget lilla hörn av Sturkö. Vägen fram för att uppfylla min stora dröm om ett eget boende på den här ön blev inte riktigt som jag hade tänkt från början (blir det någonsin det?), men ändå! Det här är så himla rätt just nu. Här kommer några tankar från mitt hörn av Sverige denna julifredag mitt i semestern.

#1. Roadtrip genom Sverige och att vilja sitta bakom ratten istället för bredvid

volvo annika

Det krävdes tydligen en Volvo för att jag skulle längta efter att sitta bakom ratten! Efter gedigen research har jag leasat en Volvo XC60 och ser fram emot att upptäcka många svenska pärlor med den här nya kompisen – ensam, med vänner eller tillsammans med resten av familjen.

#2. ”Välkomna hem”

villavagn
sturkö villavagn
sturkö villavagn

I söndags kväll började jag storgråta, av den angenäma anledningen att alla mina syskon totalöverraskade mig och Tobias. Han och jag var beredda på att lägga hela första semesterveckan på att städa ur och inreda villavagnen, som kom på plats i våras efter att ha transporterats hit från Småland. Well. Mina syskon aka mössen, fåglarna och den goda fen i Askungen hade redan hunnit före – efter att ha kikat på mina inspirationspins på Pinterest. När vi öppnade dörren satt hela gänget i soffan med tända ljus och önskade oss välkomna hem. I den omklädda soffan väntade nysydda kuddar, i fönstren hängde gardiner och i kylen väntade Pepsi Max. Så tacksam över mina syskon och allt de gör för mig.

Kan för övrigt meddela att omslagsbilden är tagen här samma kväll vi rullade in till Sturkö. Det kändes som att hela ön ville hälsa oss välkomna!

#3. En annan husdröm som går i uppfyllelse i Karlskrona

https://resfredag.se/wp-content/uploads/2019/07/hus-hans-bergåsa.jpg

Ungefär i samma veva som vi flyttar in i villavagnen, flyttar min lillebror och hans fru in i sitt drömhus i Bergåsa utanför Karlskrona. Det är en sekelskiftesvilla som med all rätta kan kallas drömmig. Jag ser fram emot att fira många Madicken-jular i det här huset.

#4. Kusinerna och sommarloven

Jag har knappt sett mina äldre barn sedan vi landade på Sturkö. Nellan får vi ständigt hålla ett öga på (vågar inte chansa på att hon inte går ner till stranden själv), men det är okej. Tänk att mina barn får uppleva precis samma typ av sommarlov som jag fick göra som liten. Tanken är svindlande.

#5. Thule Chariot

thule chariot

Jag var nära att sälja av vår dubbelvagn innan vi lämnade Nynäshamn, men Tobias föreslog att vi skulle ta med den till Sturkö istället. Det här blir vårt substitut till en flakmoppe, perfekt till storhandlingar och trötta barn som inte riktigt orkar gå hela vägen från stranden och hem. Den här vagnen är ett av våra bästa köp någonsin – jag köpte den begagnad för 4000 kr när Nelly var yngre och Julia fortfarande var tillräckligt liten för att sitta i en cykelvagn bredvid lillasyster. Har ni småkids, lever ett aktivt liv och är ute efter en bra vagn kan jag verkligen rekommendera Thules multisport- och cykelvagnar.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close