Close
Fredagsfemman om upplevelser av olika slag

Fredagsfemman om upplevelser av olika slag

Inlägget innehåller reklam från Upplevelse.com

Jag tycker mig höra det i alla möjliga sammanhang nu, snacket om att folk längtar ihjäl sig efter aktiviteter, upplevelser och umgänge. Efter detta märkliga sociala vakuum verkar det hos många av oss finnas ett uppdämt behov av att komma ut och leva.

Fredagsfemman om att längta efter upplevelser

#1. Snuvad på bröllop och fyrtioårsfester, men…

… det kommer nya chanser!? Jag råkade alltså födas år 1980, vilket innebar att 2020 var planerat som det stora firaråret. Många av mina vänner är förbi bebisåren och jag måste ändå säga att både 2020 och 2021 hade potential att bli riktigt festliga år i min umgängeskrets på grund av alla nyblivna fyrtioåringar. Hm. Eller inte.

bröllop
Bröllop på Österlen 2017.

Efter att ha blivit snuvad på konfekten fler gånger än jag kan räkna under de senaste månaderna fick jag i förra veckan den fantastiskt roliga nyheten att min lillasyster har förlovat sig. Sedan dess surrar både tankar och syskonchatt om de framtida festligheterna och jag känner redan nu hur mycket jag har saknat både planeringsstadiet och den där förväntan och peppen inför roligheterna. Åh, hoppas innerligt att den här bröllopsfesten blir av!

#2. Hur får man med barnen på naturutflykter i vardagen?

göra med barn i Jämtland

Den här frågan diskuteras med jämna mellanrum hemma hos oss. Jag gillar spontana utflykter och blir lika glad varje gång vi lyckas samla ihop hela familjefemman för att ge oss ut i naturen. Jag kan säga att det händer mer sällan än ofta – det är för mycket annat som lockar. Kompisar, aktiviteter och skärmar av diverse slag.

familjen

Igår, när frågan kom upp igen, frågade jag min tolvåring om hur man som vuxen ska få med sina barn ut i naturen. Svaret? Så här (ordagrant):

Det ska vara roligt för oss barn, ett äventyr. Man ska inte bara gå. Det måste vara något mer, som att klättra, cykla eller nå något speciellt mål när man väl kommer fram. Någon speciell plats – eller fika!

– Sebastian, 12 år.

#3. Coronaanpassade aktiviteter i Stockholm

För alla som är ute efter mer adrenalin än en familjeutflykt i naturen finns såklart andra alternativ på coronaanpassade aktiviteter. Tidigare i veckan fick jag exempelvis tips om att Sveriges första och enda vindtunnel utomhus öppnar här i Stockholm. Jag tänker att det är en perfekt present till personer (från fyra år och uppåt!) som vill uppleva hur det känns att flyga fritt uppe i luften.

flyga i en vindtunnel
Bild från Upplevelse.com

I priset (från 799 kr) ingår en professionell instruktör som går igenom alla säkerhetsföreskrifter, och som också ger en flyglektion. I den trattformade vindtunneln kommer luftströmmar på 300 km/h, tillräckligt för en ”flygtur”. Det ska såklart tilläggas att luftströmmarna anpassas efter vikt och erfarenhetsgrad! Fler exempel på roliga upplevelser av olika slag hittar du på Upplevelse.com.

#4. Sommar- och semesterplanering med familjen

Jag och resten av familjen håller just nu på att sätta semesterplaneringen inför stundande sommarlov. Veckorna är spikade, nu återstår att fylla dem med innehåll. På min önskelista står bland annat vandring på Kullahalvön, och hotellnätter på The Lodge och Örum 112 – men också långa och många veckor i Blekinge. Det verkar med andra ord som att mitt fokus ligger på södra Sverige…

familjeutflykt

… medan min man är sugen på någon slags repris av vår roadtrip i Jämtland för ett par år sedan. I den bästa av världar får vi till lite av varje!

#5. Rapport från ett vårvintrigt Åre

För att avsluta veckans upplevelsetema lägger jag ett par bilder från just Jämtland. Tidigare i veckan åkte min man till en stuga i Åre tillsammans med vår mellandotter Julia för några dagars åkning i vårvintersolen. Facetime-rapporten från backen ser strålande ut, och jag är så glad för deras skull. Fint att få skapa värdefulla minnen tillsammans bara hon och han.

åre med barn
Hälsningar från Åregänget.

Jag hoppas att ni alla får en bra avslutning på veckan. Trevlig helg!


Inlägg i betalt samarbete med Upplevelse.com. Omslagsbild från vår familjesemester i Jämtland. För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

4 comments

  1. Jag är nog lite som en 12-åring tror jag. Jag gillar naturen mycket, men att bara gå tycker jag är supertråkigt 😉 (Dvs jag går gärna, men det måste finnas något att titta på eller göra längs vägen ;)) Vi var nyligen i Stendörrens naturreservat och det var fantastiskt fint med en massa hängbroar mellan öar och ett utsiktstorn. Rekommdenderas om ni inte varit där.

    1. Haha, jag också… 🙂 Vi har varit på väg till Stendörren flera gånger – men det har alltid kommit något emellan. Kör ju förbi där varje gång vi ska ner mot Blekinge, så är ett bra stopp framöver! Har sett flera inlägg därifrån på senaste, blir absolut sugen!

  2. Välkomna till Jämtland! Komsi komsi!

    1. Hade behövt en evighetssommar i år för att hinna med allt jag vill! Förutsatt att det funkar. Gah, så oerhört less på denna limbon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close