Close
Resfredag från Thailand mot Sverige

Resfredag från Thailand mot Sverige

Japp, så är det strax (res)fredag och det är dags för oss att åka från Thailand mot Sverige. Vi har blandade känslor hela familjen, men till övervägande del tycker vi att det ska bli fint att komma hem igen. I veckans fredagsfemma listar jag några av sakerna jag uppskattar och är tacksam över avresedagen till ära.

Resfredag från Thailand mot Sverige

#1. Min trygghet

familjen myhre thailand
Foto: Petra Broberg

Ända sedan vi lämnade Thailand för tre år sedan har vi haft en önskan om att komma tillbaka och stanna en längre tid. Vi har jobbat hårt, sparat länge och längtat hit. Jag är så glad att vi gör det här som en familj. ”Expedition Myhre” är, tillsammans med mina syskon, släkt och vänner, min trygghet i livet. Relationer är det enda som betyder något i slutändan, även om tropiska omgivningar är ganska härliga de också.

#2. Lilla Svenska Skolan

lilla svenska skolan Thailand

De senaste månaderna har Nelly bokstavligen stått och hoppat på morgonen, ivrig att komma iväg till förskoleklassen ”Fjärilen” där pedagogen Anna-Panna har gjort ett helt fantastiskt jobb med barnen. Under utskrivningssamtalet tidigare i veckan grät jag en skvätt i ren och skär glädje över hur bra Nelly har haft det här. Tänk om resurserna med små barngrupper kunde finnas i Sverige också (de är max 12 elever i varje klass), Anna har verkligen sett barnen. Även Sebastian och Julia är helnöjda med sin upplevelse av skolan.

#3. Maten

sonyas lanta

Jag bävar inför att komma hem till pastaträsket igen. Alltså, vi har ätit så god mat! Massor med frukt och grönt, enorma mängder kokosmjölk i olika konstellationer, nudelrätter… det thailändska köket är en given favorit.

#4. Thailand

laanta lanta koh lanta
laanta lanta koh lanta

När jag landade på Bangkoks flygplats efter en vecka i Myanmar upplevde jag en välbekant känsla av att komma om inte hem, så i alla fall till en plats där jag känner mig bekväm. Jag börjar förstå hur saker och ting hänger ihop i landet, även om jag har enormt mycket kvar att lära mig om kulturen, människorna och inte minst språket!

#5. Mitt bästa restips

bamboo beach koh lanta

För två år sedan skrev jag ett blogginlägg om mitt bästa restips (tillika resesällskap). Efter att ha läst inlägget igen kan jag konstatera det jag skrev då fortfarande gäller. Tobias är och förblir mitt bästa resesällskap…

lägenhet packa slow down
Hälsning från verkligheten.

… även om jag är hästlängder före honom i packningsskills. Förra gången vi åkte till Thailand höll vi på att gå varandra på nerverna under alla praktiska förberedelser, den här gången påminner vi varandra (eller tja, Tobias påminner mig) om att vara sansade och inte stressa. Det gör liksom ingenting bättre. Dessutom är packningen till hemresan betydligt enklare än den till hitresan, det är liksom bara att mosa ner allt på vinst och förlust.

Nu är strax resväskorna färdigpackade och väckarklockan ställd på ett orimligt tidigt klockslag. Snart är vi (förhoppningsvis) hemma i Sverige igen!


Omslagsbild från Saladan, Koh Lanta. För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Här kan ni läsa fler inlägg om vår Thaimout 2019.


6 comments

 1. välkommen hem till sverige!!

  1. Tack Sara! Ser fram emot hemmalivet.

 2. Välkomna hem!
  Jag ser fram emot att ha dig hemma igen! Kram

  1. Ja, det är verkligen dags!

 3. Ja vilken fantastisk lärare hon är! Stella och William pratar fortfarande om Anna panna i Thailand😊

  1. Nelly var säker på att Anna-Panna skulle möta henne på den svenska förskolan i morse, lite svårt med begreppen om Sverige vs Thailand just nu. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close