Close
Veckans fem (och hälsningar från Jämtland)

Veckans fem (och hälsningar från Jämtland)

Dagen till ära spenderar vi vår (res)fredag i Åre.

Gårdagens bilkörning från Nynäshamn och hit var en pärs, midsommartrafiken är inte att leka med och den blev knappast bättre av hällande regn stora delar av vägen. Men – nu är vi i alla fall på plats och ser fram emot några dagar i de svenska fjällen. Efter en midsommarhelg utan några som helst måsten kommer vi så småningom att ta oss från en plats i Jämtland till en annan.

RESFREDAG och hälsningar från Jämtland

#1. Sju av tio fritidshusägare firar midsommar i sin sommarstuga

Midsommarafton ja. Själv har jag firat de allra flesta sådana på vårt sommarställe i Karlskrona skärgård med midsommarstång, sill (inte min grej) och hela baletten. Jag är inte ensam om det upplägget, enligt en undersökning gjord av Novus på uppdrag från NOVASOL firar sju av tio fritidsägare midsommar i sin sommarstuga. Här finns hela pressmeddelandet. Vår väderrapport här från Jämtland visar cirka 7 grader, vilket i och för sig var riktigt skönt under min löprunda upp i skidbackarna imorse. Vi planerar att gå en stund till Åres hembygdsgård för att få en skymt av midsommarstången, men sedan finns stor chans att vi bäddar ner oss i soffan framför en film!

#2. Rankinglista över Europas högst rankade städer för sommarsemester
rom
Rom – ett säkert kort för sommarsemestern!

I veckan släppte restaurangbokningsappen TheFork ett pressmeddelande om Europas mest populära resmål, stränder och restauranger, undersökningen utgår från data från TripAdvisor och TheFork (som är en dottersajt till Tripadvisor Company). Högst i rankningtoppen över populära städer för sommarsemestern ligger typiska semesterklassiker i form av Paris, Rom och Barcelona. Jag är inte förvånad, Europas sommarklassiker gör sällan dess besökare besvikna.

#3. Sommarens coolaste resa alla kategorier…

… kan ni följa på Instagram under #4WomenInAlaska. Mina resebloggskollegor/vänner Sofia, Katarina och Lena befinner sig just nu på en överjordiskt häftig resa i Alaska. Jag följer deras äventyr med stort nöje och en liten gnutta avundsjuka.

#4. Gratis yogapass på nätet

En annan bloggare jag gärna följer är Johanna Westberg/Vandraren. Förutom att jag gillar hennes sunda inställning till livet (hon är ödmjuk och jordnära!) blev Johanna snabbt min yogaguru = dvs jag drömmer om att någon gång i mitt liv bli lika smidig och stark som henne. Faktum är att jag gick på en av Johannas yogaklasser just här i Åre för 1,5 år sedan och nu får jag chans på en digital repris. Johanna har alldeles nyligen lagt upp en online-yogapass som jag rekommenderar er att köra i sommar. Det tänker jag göra!

#5. Internationella flyktingdagen
plan sverige
Bild från Plan Sverige: Nyagurusu Refugee Camp, Tanzania.

Det har lite gått inflation i årets alla dagar som tillägnas kladdkakor, kanelbullar och jag-vet-inte-vad. Men så dyker det upp dagar som Plan uppmärksammade mig på i onsdags, ”Internationella flyktingdagen”, och det känns som att tiden stannar. Jag försöker förklara för mina egna barn hur det ser ut i världen idag – att 35 miljoner barn befinner sig på flykt – men inte ens jag själv kan ta in den informationen. Jag fortsätter enträget att sprida budskapet om Plan Sveriges viktiga arbete, bland annat med med barn i katastrofsituationer, och hoppas att fler tar tillfället i akt att stödja deras arbete på ett eller annat sätt.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close