Close
Fem hotell i norra Sverige jag vill besöka framöver

Fem hotell i norra Sverige jag vill besöka framöver

Tanken med min reseblogg är att täcka resor både när och fjärran, även om mycket fokus under de senaste åren har legat på resmål inom Sveriges gränser. Jag är medveten om att norra delarna i Sverige inte är speciellt väl representerade i den här bloggen. Jag har helt enkelt varit där alldeles för lite för att uttala mig om återkommande tips i större utsträckning. Men visst finns det en önskan att se mer, och skriva mer, om platser som ligger norröver. Några favoriter uppåt i landet har jag samlat på mig genom åren. Umeå är en, Abisko en annan och så Höga Kusten förstås! Vandringen längs Kungsleden kommer jag heller aldrig att glömma, vilket väckte en dröm om att vandra i alla svenska nationalparker framöver.

Just nu lockar också specifika boendeupplevelser, gärna i kombination med naturupplevelser såklart. När det pratas och skrivs om hotell norra Sverige lyfter stormedia ofta samma hotell om och om och om igen. Det handlar bland annat om Icehotel i Jukkasjärvi, Granö Beckasin utanför Umeå samt Treehotel och Arctic Bath i Harads. Fantastiska boendeupplevelser med all säkerhet, men också väldigt hajpade och exponerade. I det här inlägget listar jag istället fem mindre omtalade hotell i norra Sverige som jag kikar på just nu.

Fem hotell i norra Sverige – de här vill jag besöka någon gång!

#1. Storhogna Högfjällshotell & Spa (Härjedalen)

Min storasyster och hennes familj pratar sig fortfarande varma om en tidigare vintersemester till en stuga i Storhogna, Vemdalsfjällen. Jag lockas nu specifikt av Storhogna Högfjällshotell och deras prisbelönta spa, vinterträdgård och mys i största allmänhet. Hit vill jag! Läs mer om Storhogna Högfjällshotell & Spa.

#2. Bruksvallarnas Fjällhotell (Härjedalen)

Bruksvallarnas Fjällhotell i Härjedalen är ett litet och familjeägt hotell i Härjedalen. Bruksvallarna har gjort sig kända för riktigt fin längdskidåkning vilket passar mig alldeles utmärkt. Läs mer om Bruksvallarnas Fjällhotell.

#3. KUST Hotell & Spa (Piteå, Norrbotten)

Jag vet inte mycket om staden Piteå, jag vet däremot att de har ett fint designhotell som jag vill besöka. Läs mer: KUST Hotell & Spa.

#4. Lapland View Lodge (Övertorneå, Lappland)

Jag såg det här hotellet i Lina Skandevalls Instagramflöde första gången och kände för att boka en resa på studs. Vyerna över landskapet från husen på Lupioberget ser helt enkelt fantastiska ut. Läs mer om Lapland View Lodge.

#5. Buustamons Fjällgård (Åre, Jämtland)

Jag inser att de svenska fjällen verkar göra intryck på mig med tanke på att tre av fem hotell på min önskelista har just fjäll i titeln. Den femte och sista boendeupplevelsen som lockar lite extra är alltså Buustamons Fjällgård i Åre.

Jag vet knappt var jag hörde talas om det här stället första gången (förmodligen Lisa/Let’s Go Explore!), men jag vet däremot att det har funnits på min bucketlist ett bra tag nu. Jag får känslan av det här är ett gulligt och gemytligt ställe och ser fram emot att komma hit någon gång, vilket också bekräftas av det här inlägget från Sara Rönne. Läs mer: Buustamons Fjällgård.


Gilla Resfredag på Facebook för att få del av fler svenska restips framöver. (Omslagsbild: Orsa Grönklitt, Dalarna.)

4 comments

  1. Åh ja. Det finns så många härliga ställen. Det skulle vara spännande att besöka Arctic Bath efter att de fått nya ägare – med tanke på min totala sågning av dem när jag var där sist. Det är ett inlägg som fått fötter och analyseras på diverse turismutvecklarutbildningar har jag hört. Det är jag glad över!

    Ett ställe jag vill tillbaka till om igen är Fjällnäs (fjällhotell). Det var otroligt. Och jag är glad att jag har Buustamon nära. De som är foodies ska passa på att spana in Åre Nature Studio, nu kan man också bo över där.

    Och så älskar jag alla otroliga hus man kan hyra norröver!

    1. Oj, intressant med analys givet blogginlägg! Jag måste verkligen dit (Arctic Bath) någon gång, men prisläget gör att jag avvaktar till ngt extravagant tillfälle. Fjällnäs har jag hört mycket fint om! Hus ja – skulle kunna kuska runt på heltid och bara BO!

  2. Fjällnäs, alla dagar! Bodde där i somras och var förbi en kort sväng förra julen. Idylliskt så det räcker och blir över!

    1. Då har vi två röster på Fjällnäs här i kommentarerna. Det bådar GOTT!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close