Close
En lyckad dejt i Stockholm

En lyckad dejt i Stockholm

För ett par veckor sedan fixade jag och min man barnvakt för första gången på cirka evigheter, med ambitionen var att få till en lyckad dejt i Stockholm med hotell och middag ute på stan. Vistelsen på Ett Hem var en födelsedagspresent till Tobias från vänner som uppenbarligen har koll på utbudet för Stockholmshotell. Vi var där förra året också – och kunde snabbt konstatera att Ett Hems rykte om att vara ett av huvudstadens absolut bästa hotell stämmer utmärkt.

Läs mer: Ett Hem – Boutiquehotell i Stockholm i toppklass

ett hem stockholm
ett hem stockholm
ett hem stockholm

Den här gången checkar vi in i rum nummer åtta (boutiquehotellet har bara 12 rum totalt). Det första som möter oss när vi vrider om nyckeln till rummet är en brant trappa som leder upp till…

… det här. Hotellrummet är inte stort, bara 20 kvadrat, men vinklarna, badrummet med stor duschyta och den genomgående inredningen är perfekt i minsta detalj.

Maten då? Förra gången vi bodde på hotellet slog vi till på stort med en middag. Supergod mat, såklart. Men alltså, efter all isolering under pandemin känns det givet att ta en sväng på stan. Vi ber om lämpliga restaurangtips på Ett Hem, och får tre förslag. La Babette (bra pizzor!), Prospero (schyst kvarterskrog) eller Astoria (som Björn Frantzén ligger bakom). Valet?

restaurang Babette

Pizza på La Babette. Tobias drar vinstlotten med sin variant med nässlor och ärtor (!), så fruktansvärt god!

dejt i stockholm

Efter middagen går vi upp mot Observatoriekullen, där en av oss försöker övertyga den andra om att en lyckad dejt i Stockholm kan bestå av att susa fram på en VOI.

Den andra av oss hävdar bestämt att en lyckad dejt i Stockholm istället innehåller långa promenader på Stockholms gator…

tre vänner glass

… allra helst med en glass i handen.

ett hem stockholm

Kvällen avslutar vi på Ett Hems innegård, för att sedan krypa ner i en fluffig hotellsäng och dra ett par avsnitt av Mare of Easttown med Kate Winslet. Kanske den bästa tv-serien vi har just nu?

Japp. Där är ett bra upplägg för en lyckad dejt i Stockholm. Finhotell, pizza, långpromenad och tv-serie, för att nästa dag kliva upp till en hotellfrukost med högsta betyg och mötas av en huvudstad i försommarskrud. Njutbart!


Här hittar du fler tips om Stockholm med omnejd. Omslagsbild: hotellfrukost på Ett Hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close