Close
Det är vackrast när det skymmer (särskilt på Sturkö)

Det är vackrast när det skymmer (särskilt på Sturkö)

Det är vackrast när det skymmer, han visste vad han pratade om den där Pär Lagerkvist. Jag och barnen är tillbaka i Blekinge igen och åkte såklart raka vägen från flygplatsen mot Sturkö. Igår kväll fick vi uppleva ännu en sagolik solnedgång – allt är med andra ord precis som det ska här på ön!

Jag hade siktet inställt på tåg, men i slutändan visade det sig bli tusen kronor dyrare (!) för oss alla fyra att åka tåg än att flyga med BRA från Bromma. Jag förundras över det där, hur är det ens möjligt att tåg ska vara så pass mycket dyrare än flyg? Jag inser att påskveckan trissar upp tågpriserna eftersom efterfrågan är stor, men ändå, effekten borde vara densamma med flyg? Nåväl, i det här fallet gjorde priset i kombination med restiden valet enkelt. Enkel var däremot inte resan med Lillmyhran, hon skrek och härjade runt i flygplanet som en riktig vilding. Hon verkar följa ett mönster: ju kortare resa, desto jobbigare blir hon. Har ni någon vetenskaplig analys på hur det kan komma sig? Jag skulle tacksamt ta emot en förklaring (och säkert mina medpassagerare också).

det är vackrast när det skymmer

det är vackrast när det skymmer

det är vackrast när det skymmer

det är som vackrast när det skymmer

det är vackrast när det skymmer

det är vackrast när det skymmer

sturkö

I vanlig ordning kunde jag andas ut i samma sekund jag landade här på ön. Det blåste rejält igår, och nästan ännu mer idag. De stora barnen är hos sina kusiner i Rödeby, medan jag, Nelly och min mamma underhåller oss själva. Jag och Nelly spenderar mycket tid utomhus, så snart kvällsmaten var avklarad igår bylsade vi åter igen på oss för att kasta stenar i solnedgången. Det sista jag gjorde innan jag somnade var att bläddra igenom en av mammas diktböcker – och fastnade för en gammal favorit. Precis så känner jag, extra mycket när jag är här ute på Sturkö:

”Det är vackrast när det skymmer.
All den kärlek himlen rymmer
ligger samlad i ett dunkelt ljus
över jorden,
över markens hus.” – Pär Lagerkvist

Tack för ännu en fantastisk solnedgång och för lugnet som sakta sprider sig i min kropp. Jag mår bra av att vara här!


Förresten, jag behöver er hjälp! Nästa avsnitt av Att resa-podden kommer vi att köra ett frågeavsnitt. Finns det något ni vill veta? Det kan handla om allt från personliga frågor till resehack och våra rekommendationer på resmål. Lämna gärna en kommentar, eller mejla oss på hej@attresapodden.se – det vore toppen!

6 comments

 1. Så vackert Annika

  1. Ja, alltså solnedgångarna här…

 2. Fina bilder!
  Jag kommer bara på frågeställningar som jag själv inser att jag borde blogga om. Hur ska vi göra det lika lätt att välja ”bra” resor (bolag, resmål, aktörer, hotell) som det är att välja ekologisk mat?
  En annan är: Hur hantera när vi möter korruption. Eller hur resa i stora sällskap när vissa vill att alla ska umgås hela tiden med samtidigt som några vill göra olika saker. Välj och vraka, omformulera gärna 🙂

  1. Perfekt, visste att jag kunde lita på dig! 🙂

 3. Du har pratat om att kanske resa nära mer. Har du tänkt mer på det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close