Close
5 x snabba (när det närmar sig hemfärd)

5 x snabba (när det närmar sig hemfärd)

Jag har nyss kommit tillbaka från ännu en ljuvlig morgonpromenad längs stranden, under tiden lämnade Tobias Nelly på förskolan. Senare i eftermiddag är det fredagsavslutning och den här gången är det våra barn som kommer att tackas av tillsammans med ett ganska stort gäng som åker tillbaka till Sverige inom de närmsta dagarna. Veckans fem blir en sammanfattning av det som snurrade i mitt huvud under morgonens promenad:

#1. Same, same – but (very) different

shanti shanti klong nin

I början av året bytte vi livet i ett radhus i Nynäshamn mot en lägenhet på Koh Lanta. Jag går fortfarande mina morgonpromenader som jag varvar med löpturer längs havet, även om Andamanhavet är något helt annat än Östersjön. Vi har fortfarande fredagsmys varje fredag, även om chipspåsarna är betydligt mindre här. Precis som hemma dricker vi smoothies nästan dagligen, även om den färska mangon smakar så mycket mer sol än den vi köper tärnad i frysdisken. Livet är lite enklare här.

#2. Regnet

Igår kväll hörde jag ett välbekant ljud som jag inte riktigt kunde sätta fingret på förrän efter ett par sekunder. Det var regndroppar mot fönsterrutan! Det har regnat totalt 3 gånger sedan vi kom hit, inte särskilt mycket och inte särskilt länge. Efteråt var inte världen alls sådär krispig och utrensad som den kan vara efter ett regn, utan fuktigare än någonsin.

Jag kom på mig själv att längta efter Sveriges första riktiga vårregn. Inte det spikande och envisa vinterpissregnet som faller nästan vågrätt och elakt – utan det där varma vårregnet ni vet? Det som gör att asfalten doftar på ett sätt som den bara kan göra efter ett äkta svenskt vårregn. Det regnet längtar jag efter.

#3. Barnen och deras vänner

julia på stranden

Den här veckan har barnen vid ett par olika tillfällen fått jättefina hälsningar av sina vänner hemma i Sverige. Jag är så innerligt tacksam över att våra barn verkar trygga och bekväma på olika platser och i olika sammanhang, och att de är öppna och nyfikna på nya situationer. Jag ser att våra resor ger dem nya perspektiv och vidgar vyerna, och dessutom skapas nya vänskapsband. Lika tacksam är jag att de har en trygg bas och ett sammanhang att återvända hem till.

#4. Sminket

solkräm lanta

Även om det var extremt få sminkprodukter som fick följa med i packningen den här resan, hade jag kunnat rensa hårdare. Jag har sminkat mig tre gånger på snart tre månader. Det är extremt befriande! Viktigaste produkten i packningen har varit min ansiktskräm från Biotherm med SPF 50. Jag har inte gått utanför huset utan att smörja in mig med den, och har inte bränt mig i ansiktet en enda gång. Solkrämen köpte jag på Arlanda och nu är jag inne på sista dropparna. (Jag blir så fjantigt nöjd när min beräkning tajmar på det sättet, det känns som ett misslyckande att ta hem halvtomma flaskor, alternativt oanvända klädesplagg. Känner ni igen er?)

#5. Smolket i (semester)bägaren

koh lanta slow down beach

Vi har haft otroligt härliga dagar här nere, men vi har också haft en hel del oflyt. Vistelsen har varit långt ifrån perfekt och allt är verkligen inte frid och fröjd trots paradisiska omgivningar. Hela första månaden kantades av magsjuka i olika omgångar, vi var däckade fyra eller fem helger i rad. Både Sebbe och Nelly har haft svinkoppor, Tobias rygg har krånglat järnet – vilket toppades av en bruten tå inför öns stora beachvolleybollturneringar (ungefär där deppade han ihop totalt). Själv skulle jag väja för en situation och drog omkull med skotern för några veckor sedan. Jag hade enorm tur i oturen, det blev inte så illa, men hela händelsen gjorde mig orolig och nedstämd. Träningen fick pausa och allt kändes liksom… tja, ganska deppigt där ett tag.

Å andra sidan hade jag inte för en enda millisekund bytt de senaste månadernas strandliv mot VAB-träsket i Nynäshamn. Inte en chans. Nu ska jag ta veckans massage hos Puki, det känns som en bra start på denna sista helg i Thailand!


Omslagsbild från Round House, Klong Nin. För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

16 comments

 1. Shit vad fort månaderna har gått. Säg inte att du längtar till regnet. Var ute och sprang igår kväll. Mitt i rundan kom pissregnet och gjorde mig dyblöt. Mycket ohärligt. Njut gärnet!

  1. Haha, förlåt mig – men det ÄR något fint med svenskt vårregn. Kanske inte marsregn däremot… Lovar att njuta. Tack för påminnelsen!

 2. Köpte samma ansiktssolkräm, också på Arlanda, då jag åkte till Mexiko för några veckor sen. Stort ❤️ på den också från mig. Fungerar bra och täpper inte till porerna. Ny favorit jag definitivt kommer köpa igen.

  1. Great minds…! 🙂 Ja, men visst är den toppen!

 3. Om man gick åt rätt håll idag kändes det nästan som vår (med vinden i ryggen alltså)… 😉

  1. Åh, det låter ju faktiskt lovande!

 4. Ja jisses vad snabbt det gått. Tänk va coolt att följa era barns liv med dessa tre-årsintervaller och så tydligt se hur de utvecklas från gång till gång. Ska bli fint att ses när du kommer hem!

  1. Ja, men jag är så glad att vi har kunnat återvända med någon slags intervall. Julia och Sebbe var ju 1 resp 3 första gången vi var här – och har nog haft kvar ”barfotamentaliteten” sedan dess… 🙂 Yes, längtar efter häng!

 5. Vad fort det har gått! Härlig sammanfattning tycker jag, kan verkligen känna känslan i allt du skriver! 🙂

  1. Alldeles för fort. Tack Emmi!

 6. Skönt att kunna se det fina i olika situationer. Jag längtar efter er! ❤️

  1. Ja, gissar att Myanmars filterbubbla sitter i ännu … 🙂 Ses snart!

 7. Intressant att läsa om dina tankar inför hemfärden. Jättetråkigt att ni hade en hel del motgångar. Usch för magsjuka. Vet ni vad den kan ha berott på, kanske maten? Jag blir nojig kring att drabbas av sånt när man reser (har en del riktigt negativa erfarenheter). Vilken tur i oturen att du inte råkade värre ut med skotern! Men vilken pärs.

  Skönt ändå att du sammanfattningsvis är nöjd med vistelsen! Så fint och viktigt att få nya perspektiv, slippa måsten som bara finns hemma och slippa frysa. 🙂 Hemma är ju dock alltid hemma, så jag förstår att du även saknar vårregnet! <3

  1. Vi fick en släng av vabruari / maginfluensa här på ön, många blev sjuka – både västerlänningar och thailändare. Det gick dock över snabbt, så lindrig variant. Vår familj hade dock otur att bli smittade i omgångar, en familjemedlem varje helg liksom.

   Japp, du har helt rätt … hemma är hemma! <3

 8. HERREJISTANES vad fort det har gått! Det låter så skönt, som att livet verkligen varit bra – tror ni kommer tycka om att komma hem, det är ju perfekt tajming nu med snödropparna, den första värmande vårsolen och frasigt fjolårsgräs under skorna på löprundan.

 9. Åh, vad härligt det låter Elna. Helt enligt vår plan då… 🙂 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close