Close
5 saker i min packning till Thailand

5 saker i min packning till Thailand

Innehåller köplänkar/adlinks.

Efter några längre vistelser i Thailand börjar jag bli rutinerad angående vilka prylar som bör packas ner i resväskan, och vilka högar som faktiskt gör sig bäst i att stanna på svensk mark. Här är fem saker i min packning till Thailand som jag kan rekommendera till andra (med liknande intressen ska tilläggas).

5 saker i min packning till Thailand

#1. Träningskläder!

Under dagtid i Thailand är jag nästan alltid klädd i träningskläder, bortsett från stunderna med bikini och sarong. Min sarong är för övrigt extremt välanvänd vid det här laget, satsa på en snygg och mjuk variant som du kan använda både som ”strandhandduk” och kjol! (Jag älskar min gröna variant som jag fick av min mamma.) När kvällen smyger sig på kan det vara skönt och för all del snyggt med tunika eller klänning inför eventuella restaurangbesök, även om jag nog i ärlighetens namn hade föredragit träningskläder.

Den här gången lärde jag mig från tidigare misstag att ta med för få sport-BH:ar. Sådana går nästan inte att få tag på i Thailand, i vart fall inte i min storlek. Jag använder nästan bara sport-bh:ar från ICIW som jag är väldigt nöjd med, packade därför ner (minst) en för varje veckodag. Jag är också en flitig användare av deras tank tops och långa cykelbyxor som också fick följa med. I packningen fanns även flera padel/tenniskjolar, där min favorit kommer från Babolat. Även Aim’n (adlink) har bra träningskläder.

Några allmänna lärdomar? Jag tog med för många t-shirts eftersom jag gärna ville skydda armarna från solbränna. I slutändan använde jag mest mina linnen, det blev alldeles för tokvarmt med t-shirts. Ett tips är att skölja upp träningskläderna i lite tvättmedel hemma precis efter användning och hänga ut på tork, på så sätt kan de användas någon/ett par gånger till innan de måste tvättas i maskin.

#2. Padelrack

Jag suckade lite över prioriteringen att ta med en massa padelrack i packningen, men nu i efterhand var det verkligen rätt beslut.

Koh Lanta Padel

De stora barnen gick padelprofil på Lilla Svenska Skolan, så där var det inget snack om att racken skulle med. Jag använde mitt eget rack relativt ofta, och Tobias spelade ännu mer med sina två rack (jo, han vill alltid ha ett reserv). Det går förvisso att hyra rack på plats vid banorna, men ska du spela fler än ett par gånger är det värt att ta med ett eget. Hyrracken fyller sin funktion, men inte så mycket mer.

#3. Solprodukter

slow down koh lanta

Många tänker att ”allt är så billigt i Thailand” och att man kan komplettera packningen med nödvändigheter där. Som solkräm till exempel! Min erfarenhet är dock att solkräm är ännu dyrare i Thailand än i Sverige, och att det är svårt att hitta märken jag själv är nöjd med. Vår återkommande favorit är EVY Sunscreen mousse spf 50 (adlink LYKO), som dessutom finns i doftfria varianter.

solkräm tips

Till ansiktet använder jag alltid SPF 50, allra helst Hyal Reyouth Moist Sun (adlink LYKO) från märket Dr. Ceuracle. Tidigare år har jag kommit hem med problemhy i ansiktet efter all solkräm som tydligen täppt igen porerna – upplever inte alls samma med den här.

OBS! Ska du ut och snorkla eller bada i havet rekommenderas solkräm som är ”reef safe”, läs mer på den här länken från Save the Reef: Your Reef Safe Sunscreen Guide. Huruvida solkrämen är reef safe eller inte brukar anges på förpackningen.

#4. Finncrisp och örtsalt

Tycker du att det känns lite ”svenne banan” att ha med svenska matvaror i packningen? Det kan du tycka, men kom sedan inte och tigg Finncrisp och Trocomare örtsalt från mig när du blir sugen efter ett par månader på en thailändsk ö! Jag gillar mina Finncrisp och strösslar allra helst mina ägg med örtsalt. Ångrar att jag inte tog med föregående år, men bättre sent än aldrig!

#5. Teknikprylar

resfredag att resa podden blogg

Asien har såklart en massa häftiga teknikprylar, det är ju härifrån det mesta kommer från första början. Men när man väl behöver dem, på plats, har vi fått panikköpa tvivelaktiga kopior som inte alls fungerar något vidare.

ladda datorn Thailand

Tänk på att eluttagen förvisso fungerar utan reseadapter med omvandlare, men att de inte är anpassade för tunga Mac-strömadapters. Jag fick bygga olika installationer för att ”avlasta” kontakten, men kom ändå hem med två elpiggar som var helt böjda. Inte optimalt! Ett väldigt mycket bättre alternativ hade varit att köpa en grenkontakt på plats i Thailand, så att laddaren slapp ”hänga” i luften. Ett annat, dyrare, alternativ är förstås att köpa en annan typ av speedport/väggladdare som inte är lika tung.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Inlägget publicerades ursprungligen i april 2023, men uppdaterades i november samma år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close