Close
Resfredag hela veckan lång!

Resfredag hela veckan lång!

Vissa veckor är roligare än andra, just den här har känts som Resfredag hela veckan lång! Eller i alla fall delar av den. Här kommer veckans svep (och med det sagt väntar en lugn helg för mig efter några dagar på rull).

Resfredag hela veckan lång!

#1. Branäs och en helg i Värmland

Förra fredagen passade jag och min man Tobias på att fira tre-i-ett på en och samma gång: bröllopsdag, alla hjärtans dag och födelsedag. Min systerdotter var barnvakt, och själva satte vi oss i bilen och körde mot Värmland för en övernattning på plats. Vi hann prata klart alla meningar utan avbrott, och även diskutera både dåtid, nutid och framtid.

skidor Branäs

Höjdpunkten på resan utöver sällskapet? Trodde aldrig jag skulle säga det, men en dag i Branäs skidbackar. Det var 16 år sedan vi blev tillsammans på en skidresa, jag och Tobias. (Jag kan förresten fortfarande knappt åka skidor, så i det stora hela har väl inte jättemycket förändrats sedan dess!?)

Läs mer: Skidor i Branäs (och saker att se och göra i närheten)

#2. Födelsedagsfirande på Lydmar Hotel

Det finns många grejer jag har saknat under den här pandemin – en av dem är att hänga med mina vänner på andra platser än på Messenger. Visst kan man snacka både i telefon och via sms och olika chattforum, men visst är det 100 gånger roligare med the real deal? Det tycker i alla fall jag, och är därför väldigt nöjd över att jag och Lisa kunde ses i veckan för att fira hennes födelsedag.

lydmar hotell
lydmar hotell

Det gjorde vi genom att checka in på Lydmar Hotel, ett snyggt boutiquehotell i lyxsegmentet med utsikt över både slottet och Nybroviken. Recension kommer, den snabba versionen är att det levde upp till förväntningarna.

#3. Restaurang Art

En middag hann vi också med, jag och Lisa, den här gången på Restaurang Art på Döbelnsgatan i Stockholm.

restaurang art stockholm

Helt klart plus för rolig miljö och så, men maten var faktiskt ingen höjdare. Jag har hört flera säga samma sak nu i efterhand – att miljön (och drinkarna tydligen?) helt klart sticker ut, men att maten är… sådär. Så ja. Nu vet ni på ett ungefär vad ni kan förvänta er vid ett eventuellt besök på Art!

#4. Afternoon Tea på Grand Hotel

Eftersom jag inte åker in till city så ofta passade jag på att maxa mina dagar med festligheter! Det finns en del inställda roligheter att ta igen efter det här åren…

grand hotel

… en av dem var en utlovad födelsedagspresent till min systerdotter i form av Afternoon Tea på Grand Hôtel (som för övrigt ligger granne med Lydmar, så jag behövde inte gå så långt).

Det var både gott och kul att ge sig på tre våningars delikatesser i pampig miljö. Mackorna/tilltuggen höll generellt högre nivå än själva bakverken. Nu kan jag bocka av det från min bucketlist, tjohej!

#5. Fler bokade resor: staycation, workation och weekend

Vet ni? Jag känner mig både glad och hoppfull just nu, en känsla jag inte är van vid. När jag bläddrar i min kalender ser jag nedklottrade anteckningar om allt från ”Weekend i Jönköping” och ”Workation på Steam Hotel!” till ”Staycation med kusin i Stockholm”. Kanske lite löjligt med all den här SVENGELSKAN i resesammanhang, men inte ens det kan irritera mig just idag.

grand hotel

Avslutar denna Resfredag med en nyknäppt selfie från Grand Hotels toalett igår kväll, iklädd bootsen från Blankens som jag köpte i julkapp till mig själv. Det känns sååå skönt att då och då svida om och ta sig till storstaden för att bryta trenden med mystofflor, gympadojor och Birkenstock som annars varit ”skouniform” under de senaste åren.

Hur mår du? Berätta!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Omslagsfoto: utsikt över Stockholm från vårt hotellfönster på Lydmar.)

6 comments

 1. Hahaha, jag fnissar alltid lika mycket åt att Lisa ser ut som att hon är en äkta Håkanssonkusin! Sitter här och njuter av allt fint, men kan inte vara avis då vi hade en så fin helg på slottet. Jag mår finfint, men undrar om vi tagit oss vatten över huvudet med de nya familjemedlemmarna!

  1. Ja, hon har vissa likheter… 🙂 Er helg på slottet såg toppenfin ut, sätter upp Växjö på listan!

 2. Åh men vilket sammanträffande att vi både skriver om Afternoon Tea på Grand!
  Vi var där i november men jag publicerade först idag.

  1. Måste legat något i luften… 🙂 Vi fick minisemlor dagen till ära, riktigt goda. Kul med lite variation efter säsong.

 3. Vilken underbar vecka! Synd att ART inte levde upp. till förväntningarna. Jag äter oftast lunch där som alltid lever upp till förväntningarna. Har testat middagen en gång och där var det vissa rätter som var lite märkliga, t ex burrata mozzarella med honungsmelon, vaniljolivolja, mandel & mynta.. Men andra rätter var riktiga fullträffar, som gravad lax eller blandad svamp. Så otur kanske med valen!

  1. Ja, BRA vecka! Intressant att höra, då får jag se till att boka in någon lunch framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close