Det finaste betyget jag kan få är när kollegor i bloggbranschen tipsar om Resfredag som en av favoritbloggarna. I veckan som gick blev jag extra glad här på andra sidan jordklotet när jag klickade in hos Hallin på Resia och såg att min blogg inspirerar henne. Det värmer lika gott som solen här i Kambodja.

resebloggare

Jag instämmer också i lovorden kring övriga resebloggare som Hallin nämner som sina favoritbloggar. Jag anser mig känna dem mer eller mindre hela gänget, även om jag inte har träffat alla på riktigt. (Den är ju lite märklig på det sättet, bloggvärlden.) Här är bloggarna Hallin listar:

Livet från den ljusa sidan: Lisas blogg började jag läsa i samband med att vi var med i samma träningsgrupp på Facebook under min första thaimout 2011. Jag förstod snabbt att vi delade samma passion för att resa, både med och utan familjen i släptåg. Lisa är en av mina absolut största inspirationskällor, och jag är stolt att ha henne som kollega i Att resa-podden. (Och tack Lisa för lånet av collaget.)

Discovering the planet: Daniela har de mest fantastiska foton på sin blogg som hon driver tillsammans med maken Göran. Daniela visade sig också vara ett utmärkt resesällskap under vår gemensamma resa till Danmark genom Nordic Travel Bloggers kampanj #SantaLineXmasTrip.

Ladies Abroad: Lena och hennes dotter Maxime reser verkligen land och rike runt och har alltid spännande resor på gång. Deras bucket list är en inspirationskälla i sig.

FreedomTravel: Peter och Helena bor på en husbåt och är nyss hemkomna från ett års resande i Europa med husbil. Ett sådant intressant par var självklara som de första gästerna i vår podcast – lyssna under kommande vecka så får ni höra mer om deras häftiga resa!

New York: My bite of the big Apple: Trots att jag ofta (med vissa undantag) föredrar att åka till nya platser istället för att återvända till ställen där jag redan har varit får Anna mig på andra tankar. Det får nog bli fler resor till New York igen för mig framöver, och då med experthjälp från Annas blogg.

Fantasiresor: Sofia driver Sveriges finaste reseblogg. Punkt. (Dessutom har jag äran att ingå i samma team som Sofia i egenskap av arrangörer för Stockholm Travel Massive, men det är en annan historia.)

a Lady & a Tramp: Johanna driver tillsammans med Towis (en annan av mina personliga favoritbloggar) det briljanta nätverket Svenska Resebloggar. Johanna är ett utmärkt exempel på att det går att kombinera träning med semester. Spana också in hennes blogg för träningsinspiration och vackra Umeåbilder.

Scottish moments: Skottland är förmodligen det ställe jag har besökt flest gånger eftersom min syster är gift med en skotte och bor i Dundee. När jag surfar runt på Angelicas blogg får jag ett akut behov av att se och uppleva Skottland från hennes perspektiv.

Bara Brittiskt: Charlotta skriver inspirerande och väldigt proffsigt om Storbritannien – och har liksom jag en förkärlek till Cornwall.

Äntligen Vilse: Jag brukar kalla Katarina för min egen hovfotograf. Få personer i den här världen tar så fina bilder som hon gör! Dessutom är hon en frisk fläkt i resebranschen, det gillar jag.


Här kan du läsa hela listan: Hallins reseblogg: Ännu mer inspiration

resfredag_hallin

PS: Blogginlägg från Kambodja och Thailand kommer framöver, när jag har bättre tillgång till snabbare internet. Fram tills dess får ni jättegärna följa resan på Instagram där jag uppdaterar varje dag. Ni hittar mig under @resfredag

Aniika
http://resfredag.se
Välkommen till Resfredag - resebloggen där drömmar blir verklighet. På Resfredag hittar du praktiska tips, ny inspiration och spännande reseskildringar från jordens alla hörn. Frågor? Kontakta mig på annikamyhre@gmail.com
 • Anna, New York – My Bite of the Big Apple
  http://www.newyorkmybite.com

  Stort grattis, Annika! Vad roligt att min New York-blogg inspirerar dig och gör dig sugen på att återvända dit. 🙂

  Ja, det här är en samling resebloggar som var och en behövs på sitt eget unika sätt.

  Jag vill också säga att din blogg verkligen inspirerar mig också. Du skriver på ett sätt som fångar känslor mitt i prick och jag gillar bredden på innehållet.

  Slutligen vill jag återigen ge en eloge för Att resa-podden som fyllde ett tomrum i poddvärlden. Mycket proffsigt, redan från start.

  Keep up the good work!

  januari 24th, 2016 19:43
  Reply
  01
  • Aniika
   http://resfredag.se

   Tack Anna, vad glad jag blir för dina fina ord!

   januari 25th, 2016 15:16
   Reply
   02
 • Hallin på Resias blogg
  http://blogg.resia.se/

  Så kul Annika och självklart finns du med på min lista! Så roligt att du gjort dina egna beskrivningar som jag tycker är ganska lika mina. Trots att du ”känner” de flesta på listan så är det roligt hur mycket man kan utläsa av personer med bloggar. Har varit på flera andra bloggträffar och det är verkligen häftigt hur man bara tar upp samtalet eftersom man redan vet så mycket om varandra trots att man inte träffats irl.

  Ja, nu ser jag fram emot bilder och texter från både Kambodja och Thailand!

  januari 25th, 2016 14:36
  Reply
  03
  • Aniika
   http://resfredag.se

   Det är verkligen häftigt hur man kan ”lära känna” nya vänner över internet. Precis som du skriver bygger man för varje rad man läser upp en egen uppfattning om personen, vilken stämmer väldigt bra i de allra flesta fall.

   Rapporter kommer så snart vi får ordning på internet, det tar sådan otroligt lång tid att ladda upp bilder just nu. Vi har haft en jättefin resa till Kambodja och har nu hunnit komma till Koh Lanta. Här känner vi oss hemma!

   januari 25th, 2016 15:19
   Reply
   04
 • Katarina
  http://Katarinawohlfart.com

  Så himla mysigt skrivet! Friska fläkten är
  På g till Mörby å hem och nyss i soffan en sista dag innan det blir full rulle med malaysisk kväll å London 🙂 ha en god fortsatt tid i Thailand nu 🙂 puss och kram från Vasastan, eller stadion var det visst.

  januari 25th, 2016 16:44
  Reply
  05
 • Katarina
  http://Katarinawohlfart.com

  Mys i soffan ska d ju stå 😉

  januari 25th, 2016 16:45
  Reply
  06

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *