Årets första månad körde igång med buller och bång i form av en långhelg i Åre tillsammans med ett fint gäng influencers. Januari har också innehållit resemingel med Travel Massive och en efterlängtad resa ner till Karlskrona.

travel massive stockholm

Jag och världens bästa Travel Massive-kollegor Sofia och Lola. Foto: Katarina Wohlfart

Resfredags topplista: Januari 2017

# 1. Bästa reselåten: Jag tycker verkligen om Spirit Cold med Tall Heights (studioversionen på iTunes är vassare). Jag blir för övrigt nyfiken på var musikvideon kan vara inspelad, det ser fantastiskt fint ut med vattnet i bakgrunden. Någon som vet?

# 2. Månadens roadtrip/resa: Resan till Åre var en höjdare på alla möjliga sätt. Sällskap i världsklass, inspirerande föreläsningar och snöklädda svenska fjälltoppar är en schyst kombo som jag gärna upplever igen!

# 3. Bästa händelsen i resebranschen: Stockholm Travel Massive såklart, som vi den här gången körde i anslutning till Tyska turistbyråns nyårskickoff på Haymarket by Scandic. Den tyska ambassadören var självfallet där och alles war sehr schön! (Äntligen vilse, FREEDOMtravelLina och Towe har skrivit mer om kvällen.)

# 4. Bästa resegodiset: På tåget hem från Åre bjöd Lisa på ekologiska smågodisar som måste ha varit pinfärska direkt från fabrik. Jag var lite skeptisk först, men det tog cirka en tugga innan jag kom på andra tankar. SÅ goda: Ekorrens ekologiska ekogodis (klassisk blandning).

# 5. Största resemissen: Hm, den där krocken med rådjuret i Gamleby på väg ner mot Karlskrona hade vi gärna sluppit. Hej då fronten på bilen, men framför allt, hej då stackars rådjur. Tur i oturen att vi inte hade någon bil bakom oss, tvärbromsningen osade brända däck och kunde ha gått illa.

# 6. Oumbärlig resepryl: Pryl eller inte, den här månaden har jag anledning att hylla apparnas förunderliga värld. Jag har äntligen laddat ner SJ:s app, så smidigt att ha allt samlat på samma ställe. Kanske finns det hopp även för en teknikonörd som mig?

# 7. Januari månads mest inspirerande resenär: I Åre fick jag tillfälle att lära känna ett gäng resebloggare som jag bara har följt via cyberspace, en av dem var Emmi Holmer med bloggen Explorista. Emmi kom nyligen hem till Sverige efter några månader på resande fot tillsammans med sin kille. Paret lyckades med konsttycket att ta en gemensam bild om dagen under hela resan. Får du inte resfeber efter den här sekvensen är du nog immun mot resor, kolla själv: Timelapse – en bild om dagen under 4,5 månaders resande.

# 8. Resa jag har drömt om flest antal timmar: Albanien, Slovenien Kroatien eller Bosnien i sommar? Jag kan inte bestämma mig, finns det möjlighet att köra alla fyra på samma resa?

# 9. Månadens favoritinlägg på Resfredag: Jag gillar uppenbarligen listor, därför känns årssammanfattningen för 2016 som en fin avslutning på det gamla året och en bra start för 2017.

# 10. Topp tre resminnen: 1.) Att se solstrålarna svämma över fjällen i Åre under vår skotersafari var något utöver det vanliga. 2) En kväll med tårar och skratt tillsammans med nyfunna vänner i Åre fick mig att bli ännu mer säker på ett livsbeslut som jag har funderat över länge. 3) Att ta högersvängen ner mot Bredaviks Brygga på Sturkö med vetskapen om att jag snart får träffa storfamiljen igen efter sex timmars bilresa gör mig alltid varm i magen.


Här hittar ni fler topplistor av liknande karaktär! Hur var din januari, några toppar (eller dalar) som du vill dela med dig av?

Aniika
http://resfredag.se
Välkommen till Resfredag - resebloggen där drömmar blir verklighet. På Resfredag hittar du praktiska tips, ny inspiration och spännande reseskildringar från jordens alla hörn. Frågor? Kontakta mig på annikamyhre@gmail.com
 • Sanna
  http://www.sannarosell.se

  Du verkar ha börjat året bra med denna månad! Och ja, klart det går att smälla samman de där länderna på Balkan i en och samma resa! Det är iaf en del av min drömresa dit så småningom…

  februari 1st, 2017 7:22
  Reply
  01
  • Aniika
   http://resfredag.se

   Det blev verkligen en bra start. Balkan verkar finnas på mångas drömlista just nu, hetare än någonsin!

   februari 1st, 2017 21:59
   Reply
   02
 • Jenn – forever abroad
  http://jennifersandstrom.se

  Så mysig topplista och härlig sammanfattning av januari! Tänk att den månaden gick snabbt ändå? Håller såklart med om Åre 😉

  februari 1st, 2017 8:42
  Reply
  03
  • Aniika
   http://resfredag.se

   Januari är i vanliga fall en av mina tråkigaste månader, men det här året gick deppen nästan obemärkt förbi… 😉

   februari 1st, 2017 22:00
   Reply
   04
 • Liniz Travel
  http://liniztravel.com

  Låter som en fantastisk månad ju!!! Åh ja de godisarna är verkligen såå goda 🙂 älskar ju godis!!! Vsrt går nästa resa? Kramar

  februari 1st, 2017 12:49
  Reply
  05
  • Aniika
   http://resfredag.se

   Haha, då är vi två om godisälskandet! Nästa resa? Jadu, inte bestämt och bokat än.

   februari 1st, 2017 22:01
   Reply
   06
 • Annelie -Traveliero

  Härlig lista, låter som du hunnit med massa. Läskigt med rådjuret men skönt att allt gick fint. Balkan spanar jag också på, är snart på G att trycka bokaknappen för Kroatien och Montenegro. Ska bara fundera lite till…

  februari 1st, 2017 20:13
  Reply
  07
  • Aniika
   http://resfredag.se

   Åh, Kroatien och Montenegro låter som en strålande kombo! Det var andra gången vi krockade med ett rådjur på samma ställe, galet. Får krypköra förbi Gamleby i fortsättningen…

   februari 1st, 2017 22:02
   Reply
   08
 • Daniela / Discovering The Planet
  http://www.discoveringtheplanet.com

  Fin månad. Jag känner att jag har missat sååå mycket kul blogevent. Men det får jag ta igen :). Albanien kan jag rekommendera. Verkligen spännande. De andra på din lista är jag också nyfiken på. Gillar verkligen dina listor. Inspirerande.

  februari 1st, 2017 21:16
  Reply
  09
  • Aniika
   http://resfredag.se

   Tack snälla. De där bloggeventen kommer du snart att ta igen! 🙂

   februari 1st, 2017 22:02
   Reply
   10
 • Beautiful Life
  http://beautifullife.se

  Kul att sammanfatta månaden med hjälp av en lista! 😀
  Tänk vad mycket en hinner med på en månad!!

  /Anna

  februari 1st, 2017 22:01
  Reply
  11
  • Aniika
   http://resfredag.se

   Ja, det är ett bra sätt att få en fin tillbakablick. Tack för att du kikade in här på Resfredag!

   februari 1st, 2017 22:03
   Reply
   12
 • Ladies Abroad
  http://Ladiesabroad.se

  Precis som Sanna skriver så går det nog att kombinera de fyra länderna, men det kan också bli mycket tid i bilen. Jag hade delat upp det i två, med Slovenien i ena och Albanien i andra. Jag är förresten också väldigt sugen på Slovenien!

  februari 1st, 2017 22:11
  Reply
  13
  • Aniika
   http://resfredag.se

   Då får det helt enkelt bli TVÅ resor söderut i sommar, haha! 🙂

   februari 1st, 2017 23:01
   Reply
   14
 • Pernilla Lantz
  http://www.pernillalantz.se

  Härlig sammanfattning, förstått från många att Åre var super 🙂

  februari 2nd, 2017 22:54
  Reply
  15
  • Aniika
   http://resfredag.se

   Tack snälla – ja, det var verkligen fina och lyckade dagar.

   februari 4th, 2017 12:08
   Reply
   16

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *