Close

RESFREDAG

Reseblogg världen över!

Välkommen hit! Jag är en svensk resebloggare som gärna låter mina drömmar bli verklighet. På min reseblogg hittar du praktiska tips, inspiration och spännande reseskildringar från jordens alla hörn.

Jag som driver Resfredag heter Annika Myhre, är född 1980 och reser så snart tillfälle ges, både med och utan familjen (man och tre barn som är 9, 7 och 3 år gamla). Som svensk resebloggare driver jag numera min reseblogg och podcast om resor på heltid, men jag är även utbildad jurist. 

annika myhre svensk resebloggare och expert på resorFoto: Katarina Wohlfart

Annika Myhre, svensk resebloggare och expert på resor:

Jag kommer ursprungligen från Karlskrona, är bosatt i Nynäshamn utanför Stockholm och har tidigare provat på att bo i Spanien, USA, Tyskland och Thailand. Utöver bloggandet är jag även arrangör av resenätverket Stockholm Travel Massive tillsammans med Lola Akinmade Åkerström och Sofia Zetterqvist. I december 2015 startade jag och Lisa/Livet från den ljusa sidan podcasten Att Resa-podden (om att uppleva världen). Jag medverkar även regelbundet som reseexpert i både tryckt media, radio och tv (se bland annat klipp från SVT Morgonstudion). Jag nås på annikamyhre (at) gmail.com

Så började det:

Jag började blogga 2011 när min familj tog ett halvårs thaimout på Koh Lanta. När jag kom hem till Sverige fortsatte jag att blogga om livet i allmänhet, men med återkommande tema om resor på fredagar. Här föddes konceptet ”Resfredag”, som ledde till att jag i januari 2014 startade den renodlade resebloggen Resfredag.

Resfredag idag:

Min ambition är att alla ska hitta inspiration och resetips på Resfredag. Jag skriver förvisso mycket om att resa med barn, men reser även ensam, med min man och med vänner – vilket återspeglar sig i bloggen. Reseskildringarna kommer från hela världen. Det senaste året har jag lagt mycket fokus på inläggsserien Resfredags Svenska Pärlor, vars syfte är att lyfta svenska smultronställen.

Priser, utmärkelser och nomineringar:

Resfredag och Att resa-podden har mottagit en mängd olika priser, utmärkelser och nomineringar:

 • Nominerad till Stora Influencerpriset 2017 i kategorin ”Årets Business”
 • De bästa mammabloggarna på temat resor, Skyscanner, 2016.
 • Best new travel initiative, Travellink, 2016.
 • Sveriges näst bästa reseblogg, Travelmarket, 2016.
 • Topp fem resebloggare, EF Sweden, 2016.
 • Topp tio, Resias favoritbloggar, 2016.
 • Årets bästa reseberättelse 2015, Travellink, 2015.
 • Tredje plats, Bästa resebloggsreportaget, Travellink, 2014.
 • Finalist, Årets reseinspiratör (familjeresor), Apollo, 2014.
 • Månadens resenär, Travellink, 2014.
 • Veckans Reseblogg, Reseguiden, 2014.
 • Vinnare i Vings bloggtävling, 2012.
 • Andra plats, Sveriges bästa Thailandsblogg, Travel Blog Awards, 2012.

Partners och Policy:

Alla eventuella produkter och tjänster som jag testar recenseras utifrån mina egna åsikter utan någon påverkan från avsändaren. Samma sak gäller givetvis hotellvistelser samt press- och bloggresor. Samtliga bilder är, om inte annat anges, tagna av mig. Om ni lånar en bild, länka alltid tillbaka till Resfredag och ange varifrån bilden är tagen.


Jag är mån om att arbeta för mer uppmärksamhet och bättre villkor för oss resebloggare och är stolt medlem av NordicTB, Svenska Resebloggar och Influencers of Sweden.

4 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close