Helena Olmås går inte obemärkt förbi. Hon är en sådan person som bevisar att livet är för kort för att inte låta drömmarna bli verklighet – och som på köpet gör världen till en bättre plats.

Helena Olmås är en sann inspiratör. Vissa blogginlägg får min värld att stanna upp och min puls att höjas. Precis så var det när jag en dag gick in på Helena Olmås blogg och läste om hennes planer på att genomföra ”Te Araroa”, en vandring på 3000 km tvärsigenom hela Nya Zeeland och samtidigt samla in pengar till Cancerfonden. Jag kunde inte släppa tanken och ville genast veta mer. Hur kommer man på en sådan tanke? Vem inspirerar henne? Och hur planerar man egentligen inför en sådan här resa? I augusti förra året gjorde jag en intervju med Helena här på Resfredag: Te Araroa – 3000 km genom Nya Zeeland. I intervjun kan ni läsa om planerna, tankarna, förväntningarna, men också rädslorna, inför den långa vandringen uppför höga berg och djupa dalar på andra sidan jordklotet.

Helena Olmås i Att resa-podden

När jag och Lisa började prata om drömgäster i Att resa-podden var Helena ett självklart val. Efter 3000 km, många skoskav och hinkvis med tårar är Helena nu tillbaka i Sverige – och vi fick chansen att haffa henne för en intervju i Att resa-podden.

te_araroa

Foto: Helena Olmås

Och vilken intervju sedan. Jag satt med ett leende på läpparna under precis hela intervjun (förutom vid ett tillfälle då jag hade gråten i halsen). Vilken sprudlande energi! Vilken järnvilja! Vilket inspirerande exempel!

Helena_olmås

Foto: Helena Olmås

Det är ingen idé att jag försöker sammanfatta det Helena berättar – jag tycker att ni gör bäst i att lyssna på avsnittet själva:

Så här lyssnar du:

 •  iTunes (observera att du måste prenumerera för att få upp nytt avsnitt pga en bugg hos iTunes.)
 • Att resa-poddens hemsida
 • valfri podcast-app i din smartphone

Alla bidrag till Helenas insamling på Cancerfonden, som fortfarande pågår, är självklart mycket välkomna: Insamling: Nya Zeeland till fots. Följ gärna Helena på hennes inspirerande blogg Health by Helena. På Instagram hittar du henne under @helenateodora 

Aniika
http://resfredag.se
Välkommen till Resfredag - resebloggen där drömmar blir verklighet. På Resfredag hittar du praktiska tips, ny inspiration och spännande reseskildringar från jordens alla hörn. Frågor? Kontakta mig på annikamyhre@gmail.com
 • Monnah
  http://monnah.se

  Alltså, vilket fantastiskt inspirerande avsnitt! Wow.

  maj 12th, 2016 20:32
  Reply
  01
  • Resfredag
   http://www.resfredag.se

   Ja, ”wow” är väl en bra sammanfattning! Tänkte att du skulle gilla det, hoppas att din dröm om att åka till NZ snart går i uppfyllelse!

   maj 13th, 2016 12:04
   Reply
   02
 • Birgitta Andersson

  det va helt fantastiskt! jag hade tårar i ögonen flera gånger o blev såå sugen på att vandra

  maj 12th, 2016 20:40
  Reply
  03
  • Resfredag
   http://www.resfredag.se

   ÅH, vad glad jag blir över din kommentar Birgitta! Jag kände precis likadant…

   maj 13th, 2016 12:05
   Reply
   04
 • Helena
  http://www.ohdarling.org

  Spännande! Då har jag något att lyssna på under tågresan imorgon.

  maj 12th, 2016 22:48
  Reply
  05
  • Resfredag
   http://www.resfredag.se

   Ja, do it! Jag vet att du är sugen på Te Araroa, visst?

   maj 13th, 2016 12:05
   Reply
   06
 • Emmi i Spanien – explorista.se
  http://explorista.se

  Kul, det här ska jag lyssna på! Finns så många inspirerande människor, bara att välja och vraka för hitta nya drömmar och tankar!

  maj 17th, 2016 23:18
  Reply
  07

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *