I samarbete med Clarion Hotel Amaranten.

Innan min poddkompis Lisa drog i väg till Bali med familjen passade vi på att boka in en bättre poddkväll på Clarion Hotel Amaranten. Här spelade vi in ett par avsnitt, åt riktigt god mat och fick dessutom sova en hel natt utan att bli väckta av diverse småglin en endaste gång.

Lisa och jag har nu kört Att resa-podden tillsammans i över ett år, och fler lär det bli! Vi släpper nya avsnitt varannan vecka, vilket definitivt kräver sina timmar i form av förberedelser, inspelning och efterarbete. Vanligtvis spelar vi in avsnitten via Skype, men när vi har gäster som ska medverka i podden föredrar vi att spela in avsnittet tillsammans. Inför avsnittet om Att resa ekonomiskt med Reseekonomen Mattias Varén från Forex behövde vi en bra och central inspelningsplats med pålitligt WiFi.

amaranten scandig

Vi har tidigare samarbetat med Clarion Hotel Amaranten på Kungsholmen när vi spelade in avsnittet med Cecilia Blankens som gäst. Tack vare Amaranten fick vi chansen att köra samma koncept igen, men den här gången fick vi även sova över och samt äta i hotellets restaurang Tap Room.

Hotellrummet

amaranten

Jo tack, en sådan här inspelningsstudio kan jag gott tänka mig att ha permanent. Vi fick tillgång till ett av de större rummen med både soffa och fåtölj så att vi hade gott om plats för vår gäst. När Mattias hade lämnat oss (efter en strålande insats som ni kan lyssna på här), gick jag och Lisa ner till restaurangen Tap Room som finns på hotellet för att äta middag innan vi var redo att spela in nästa avsnitt. Och vilken middag sedan!

Maten på Tap Room

tap room

Vi beställde in flera smårätter, den ena godare än den andra. De där anteckningarna vi hade tänkt göra inför framtida poddavsnitt blev det faktiskt inget av – vi blev istället totalt fokuserade på matupplevelsen. På Tap Room serveras något som kallas Crafted Cocktails & Bar Food, Lisa har beskrivit rätterna som ”svenska tapas på de finaste skandinaviska råvaror”. Gode tid så gott det var!

… och så hotellfrukosten!

Amaranten

Efter middagen gick vi upp, lätt dästa av all mat, och spelade in avsnittet ”Att resa-podden nyårssummerar”. Nöjda med vårt dagsverke sov vi sedan gott för att vakna till vår beskärda del av hotellfrukost. Fräsch buffé och en perfekt start på min dag som sedan fortsatte med att jag tog Ettans buss direkt till jobbet på Stora Essingen – en nätt resa på mindre än 20 minuter. (Med tanke på att det vanligtvis tar ca 1,5 h för mig till jobbet från hemmet i Nynäshamn var det här rena rama lyxen.)

amaranten

Ett stort tack till Clarion Hotel Amaranten, det här gör vi om igen tycker jag!


(Och glöm för all del inte att följa Lisas Baliresa på resebloggen Livet från den ljusa sidan. Hon och hennes familj har varit där i tre veckor och har drygt en vecka kvar. Varning för reseabstinens!)

Aniika
http://resfredag.se
Välkommen till Resfredag - resebloggen där drömmar blir verklighet. På Resfredag hittar du praktiska tips, ny inspiration och spännande reseskildringar från jordens alla hörn. Frågor? Kontakta mig på annikamyhre@gmail.com

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *