Våra inspelningar av Att resa-podden fortsätter, i det senaste avsnittet kan ni höra mig och Lisa prata mer om att resa på weekend. Jag nyttjar gärna mina dyrbara semesterveckor i kombination med helgdagar till att dra iväg ut i Europa under en weekend.

I avsnittet hör ni oss prata mer om 20 olika resmål/städer i Europa som vi tycker passar extra bra som resmål för en weekend. Ni som lyssnar får bland annat också få höra i vilken weekendstad jag åkte fast när jag plankade i tunnelbanan (!) och dessutom lyckades missa flyget hem till Sverige.

att_resa_podden

blå lagunen

Precis som Lisa kan jag konstatera att i princip alla mina weekendresor har gjorts i sällskap av någon eller några tjejkompisar (och i mitt fall en eller ett gäng systrar). Min man Tobias föredrar naturupplevelser framför en klassisk weekendresa med promenader, timslånga fikapauser och museumbesök – vilket gör att jag med gott samvete lämnar barnen hemma med honom och tar med mig en tjejkompis ut i Europa!

En weekendresa behöver i och för sig inte utesluta naturupplevelser, den ultimata resan för mig innehåller en mix av allt det goda på en och samma gång. En av mina mest lyckade weekendresor gick till Reykjavik tillsammans med min syster, där lyxiga resturangbesök varvades med långa promenader runt staden, fika och bad i varma källor. Andra personliga weekendfavoriter är Amsterdam, Istanbul (dit jag i och för sig inte skulle våga åka i nuläget) och Gdansk. De weekendresmål som lockar mig allra mest framöver är Krakow, Lissabon och San Sebastian. Finns det någon frivillig som kan tänka sig att haka på!?

Så här lyssnar du:

 •  iTunes (observera att du måste prenumerera för att få upp nytt avsnitt pga en bugg hos iTunes)
 • Att resa-poddens hemsida
 • valfri podcast-app i din smartphone

Det här avsnittet av Att resa-podden presenterar vi i samarbete med Travellink som har en utmärkt sajt för weekendresor under adressen www.travellink.se/weekend. Där hittar ni de billigaste weekendresmålen just nu.

Aniika
http://resfredag.se
Välkommen till Resfredag - resebloggen där drömmar blir verklighet. På Resfredag hittar du praktiska tips, ny inspiration och spännande reseskildringar från jordens alla hörn. Frågor? Kontakta mig på annikamyhre@gmail.com
 • Annatotti
  http://annatotti.com

  Min man blir eventuellt stationerad i Lissabon temporärt en sommar och då hakar nog barnen och jag på. Isf bjuder vi över dig. ?

  april 3rd, 2016 15:27
  Reply
  01
  • Resfredag
   http://www.resfredag.se

   It´s a deal Anna! 🙂

   april 3rd, 2016 15:34
   Reply
   02
 • Åsa
  http://www.bortugal.se

  Jag bor nära Lissabon och har massor av Lissabontips på min blogg. Kolla gärna in! http://www.bortugal.se/tag/lissabon/
  Hör gärna av er om ni kommer hit!

  april 5th, 2016 14:36
  Reply
  03
  • Aniika
   http://resfredag.se

   Åh, vilken gästvänlighet Åsa – den chansen får vi ju inte missa! 🙂

   april 5th, 2016 17:50
   Reply
   04
 • Helena
  http://www.ohdarling.org

  Jag kan haka på en weekendresa nångång! 😉

  april 6th, 2016 9:01
  Reply
  05
  • Aniika
   http://resfredag.se

   Får hoppas på gemensam bloggresa snart!

   april 9th, 2016 17:59
   Reply
   06
 • Ella

  Krakow har vi också tittat på som ett nästkommande weekendhäng!! ?

  april 8th, 2016 22:13
  Reply
  07
  • Aniika
   http://resfredag.se

   Vad kul Ella, hoppas att det blir av! Just nu kanske det lutar åt Warszawa istället för mig, dit längtar jag också. Polen överhuvudtaget känns ”rätt” just nu. 🙂

   april 9th, 2016 18:00
   Reply
   08

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *